Hoe Te Werken In Sony Vegas 10

Inhoudsopgave:

Hoe Te Werken In Sony Vegas 10
Hoe Te Werken In Sony Vegas 10

Video: Hoe Te Werken In Sony Vegas 10

Video: Hoe Te Werken In Sony Vegas 10
Video: Sony Vegas Pro 10 как монтировать видео 2024, Mei
Anonim

Professionele videoverwerking vereist geavanceerde editors met brede functionaliteit. Dit product is Sony Vegas 10. Het programma biedt bijna onbeperkte tools voor het werken met video- en audiobestanden, maar om deze mogelijkheden te gebruiken, moet u voldoende kennis hebben.

Hoe te werken in Sony Vegas 10
Hoe te werken in Sony Vegas 10

Begin van het werk

Na het starten van Sony Vegas 10 ziet u een programmavenster dat uit verschillende blokken bestaat. Met de klok mee - Viewport, Arrangement en Window Docking Area. Allereerst moet u een nieuw project maken. Dit gebeurt op de standaard manier via het menu. Wijzig de configuratie voor uzelf in het instellingenvenster dat wordt geopend. Je kunt een kant-en-klaar sjabloon kiezen of zelf de grootte en framerate instellen.

Voeg de video die je wilt bewerken toe aan een nieuw project. Om dit te doen, selecteert u in het paneel linksboven het tabblad "Verkenner" en selecteert u het gewenste bestand in het bestandssysteem door het naar de onderstaande schaal te slepen. Het videobeeld bevindt zich aan de linkerkant.

De eenvoudigste actie om te beginnen met bewerken is om een afbeelding aan het begin van de video in te voegen als een soort titelpagina. Om dit te doen, selecteert u op het voor u al bekende tabblad "Verkenner" het gewenste bestand en sleept u het met de muis naar de videoschaal. Lijn de rand van de afbeelding uit met het begin van de clip. Om een overgangseffect toe te voegen, opent u het tabblad "Overgangen" linksboven en selecteert u het gewenste effect uit de lijst. Sleep het naar de schaal die lijkt op de afbeelding. U kunt ook effecten toepassen op de video zelf, deze vindt u op het tabblad Video-effecten.

Voor de eenvoudigste handelingen - bijsnijden, de snelheid wijzigen, enz. - kunt u alleen de muis gebruiken. Klik met de linkermuisknop op de rand van het videospoor en trim de video zonder de knoppen los te laten. Als u het afspelen wilt vertragen, klikt u op de rand van de track terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Om meerdere stukken video te combineren, legt u de ene op de andere. Als u ten slotte tekst wilt toevoegen, selecteert u de optie "Tekst invoegen" in het contextmenu (klik met de rechtermuisknop).

Geavanceerde bewerking

Overweeg voor een voorbeeld van professionele videobewerking de handige tool Bijsnijden en belangrijkste punten.

Open het gereedschap Bijsnijden vanuit het menu: Gereedschappen - Video - Bijsnijden. U kunt ook eenvoudig op het gereedschapspictogram aan het einde van het bestand klikken. In het instellingenvenster kunt u de schaal, framerotatie, beeldverhouding, enz. wijzigen. Een interessant kenmerk van deze tool is het instellen van key- of controlframes. Selecteer in het venster Uitsnijdinstellingen "Keyframe Control" en stel ze elke seconde in. Op een keyframe kunt u bijvoorbeeld in- of uitzoomen of de animatiesnelheid wijzigen. Dit is een zeer nuttige en effectieve manier om uw video interessant en opvallend te maken.

Aanbevolen: