Hoe De Schermbeveiliging Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermbeveiliging Te Wijzigen
Hoe De Schermbeveiliging Te Wijzigen

Video: Hoe De Schermbeveiliging Te Wijzigen

Video: Hoe De Schermbeveiliging Te Wijzigen
Video: Windows 10 - Standaardapplicaties wijzigen 2024, September
Anonim

Een screensaver (screensaver) is een statische of geanimeerde afbeelding die na een bepaalde tijd van inactiviteit van de computer op het beeldscherm verschijnt. Als u de huidige screensaver beu bent, kunt u deze wijzigen. En hiervoor zijn slechts een paar muisklikken voldoende.

De schermbeveiliging wijzigen
De schermbeveiliging wijzigen

instructies:

Stap 1

Open het venster "Eigenschappen: Weergave". Ga hiervoor naar het menu "Start" en ga naar het item "Configuratiescherm". Selecteer vervolgens in het item "Ontwerp en thema's" "Screensaver selection" of klik op het pictogram "Scherm". Er is een alternatieve optie: klik met de rechtermuisknop op een willekeurig punt op het bureaublad dat vrij is van snelkoppelingen en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Screensaver" in het venster dat wordt geopend. Boven aan het venster ziet u een miniatuur van de huidige screensaver. Klik op het gedeelte "Screensaver" en selecteer de gewenste regel. Nu kunt u met de linkermuisknop op de afbeelding klikken om te zien hoe de nieuwe screensaver er in volledig scherm uit zal zien. Als u de screensaver wilt uitschakelen, kunt u in dezelfde lijst "Nee" selecteren. Dan wordt in plaats daarvan een zwart scherm weergegeven.

Stap 3

Nadat u de nieuwe screensaver hebt bekeken, beweegt u uw muis een beetje om de voorbeeldmodus te verlaten. In het veld "Interval" kunt u met behulp van de toetsen "Omhoog" en "Omlaag", of door een numerieke waarde rechtstreeks in het daarvoor bestemde veld in te voeren, het aantal minuten van de inactiviteit van de pc wijzigen waarna de schermbeveiliging wordt ingeschakeld. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop "Accepteren" en sluit u het venster door op de knop "OK" of op het pictogram met een kruis in de vensterkop te klikken.

Stap 4

Een screensaver is echter niet alleen een mooi plaatje. Het kan ook dienen om uw pc te beschermen. Hoe gebeurde dit? En zo: de computer is een bepaald aantal minuten inactief, waarna de screensaver wordt ingeschakeld. Als de gegevensbeschermingsmodus is ingeschakeld, verschijnt er een venster voor het invoeren van het gebruikerswachtwoord wanneer u de stand-bymodus verlaat, nadat u de schermbeveiliging hebt uitgeschakeld. Inloggen zonder wachtwoord is niet mogelijk.

Stap 5

Om de gegevensbeschermingsmodus in te stellen, plaatst u in het venster "Eigenschappen: Scherm" op het tabblad "Screensaver" een vinkje naast het item "Wachtwoordbeveiliging". Sluit vervolgens het venster voordat u de wijzigingen opslaat door op de knop "Accepteren" te klikken. Het is vermeldenswaard dat als uw gebruikersaccount niet met een wachtwoord is beveiligd, het inschakelen van de gegevensbeschermingsmodus niets voor u zal doen.

Aanbevolen: