Hoe Maak Je Virtueel Geheugen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Virtueel Geheugen
Hoe Maak Je Virtueel Geheugen

Video: Hoe Maak Je Virtueel Geheugen

Video: Hoe Maak Je Virtueel Geheugen
Video: Virtueel Geheugen - voor dummies. 2024, Mei
Anonim

Om de systeemprestaties in OS Windows te verbeteren, wordt ruimte toegewezen op de harde schijf - een wisselbestand, waar tussentijdse resultaten van berekeningen worden geladen uit RAM (Random Access Memory). RAM en het wisselbestand worden gezamenlijk virtueel geheugen genoemd.

Hoe maak je virtueel geheugen
Hoe maak je virtueel geheugen

instructies:

Stap 1

Als uw computer meerdere toepassingen tegelijk of één programma verwerkt, maar veel geheugen in beslag neemt, kan het bericht "Onvoldoende wisselbestand" verschijnen. U moet de grootte van het bestand op uw harde schijf vergroten. Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer de optie "Eigenschappen", het tabblad "Geavanceerd" in het eigenschappenvenster. Klik in het gedeelte "Prestaties" op "Opties" en ga naar het tabblad "Geavanceerd".

Stap 2

Het is beter om het wisselbestand niet op de systeemschijf te installeren, omdat toegang ertoe het werk zal vertragen. Selecteer het minst geladen logische station op uw computer en wijs dit toe als host voor het wisselbestand. Klik op het keuzerondje Aangepast formaat en voer vervolgens de minimale en maximale bestandswaarden in de daarvoor bestemde velden in. Om de minimumwaarde te berekenen, vermenigvuldigt u de hoeveelheid RAM op uw computer met 1,5

Stap 3

Als het wisselbestand op het systeemstation is geïnstalleerd, selecteert u station "C" in de lijst en stelt u de waarde "Geen wisselbestand" in. Klik op de knoppen Instellen en OK. Wijzigingen worden opgeslagen nadat de computer opnieuw is opgestart.

Stap 4

Er zijn twee manieren om het virtuele geheugen te wijzigen: de grootte van het wisselbestand vergroten en het RAM-geheugen vergroten. Zoek op de website van de fabrikant van het moederbord een lijst met soorten RAM waarmee het moederbord zonder conflicten zal werken. Het is beter om dezelfde fabrikant te kiezen waarvan het geheugen al op uw computer is geïnstalleerd. Koppel de systeemeenheid los van de voeding. Draai de bevestigingsschroeven op het chassis los en verwijder het zijpaneel. Plaats de geheugenstrips in de overeenkomstige sleuven totdat ze klikken. Plaats het zijpaneel terug, sluit de voeding aan op de computer. Na het inschakelen peilt het systeem de hardware, allereerst het geheugen. De nieuwe RAM-waarde moet op het beeldscherm worden weergegeven.

Stap 5

U kunt de geheugengrootte ook vanuit Windows bekijken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer de optie "Eigenschappen" in het contextmenu. De onderste regel van het gedeelte Computer geeft de RAM-capaciteit weer.

Aanbevolen: