Hoe U Uw Computer Correct Afsluit

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Correct Afsluit
Hoe U Uw Computer Correct Afsluit
Anonim

Om een computer ononderbroken te laten werken, is het niet alleen nodig om deze regelmatig te onderhouden door het register te reinigen van onnodige bestanden - systeemrommel, harde schijven te defragmenteren, het systeem te optimaliseren, maar ook te leren hoe u het correct kunt uitschakelen. Het simpelweg indrukken van de aan/uit-knop of het loskoppelen van de stekker kan ernstige schade aan de apparatuur veroorzaken.

Hoe u uw computer correct afsluit
Hoe u uw computer correct afsluit

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Geen enkele computer, of het nu de krachtigste en de modernste is, kan worden uitgeschakeld door simpelweg aan het snoer te trekken: anders kan hij alles "vergeten" wat hij eerder deed. En systeemstoringen in dit geval en de gevolgen daarvan kunnen zeer ernstig zijn. Daarom moet u de computer op de juiste manier loskoppelen van de stroom door alle opeenvolgende stappen te volgen.

Stap 2

De computer begint te werken door op een speciale knop op de systeemeenheid te drukken. Maar om het uit te schakelen, moet je goed naar het bureaublad van het scherm kijken, vooral in de linkerbenedenhoek, waar de grote - de belangrijkste knop - "start" zich bevindt. Afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem kan het enigszins verschillen: bij sommige versies heeft de knop het opschrift "Start", bij andere verschijnt het wanneer u erover beweegt. Het is belangrijk om hier één ding te onthouden: de gewenste knop bevindt zich in de hoek.

Stap 3

Plaats de muisaanwijzer erop en klik op de knop. Daarna verschijnt een lijst met programma's die op de computer zijn geïnstalleerd in het venster dat wordt geopend, en een knop met het label "Afsluiten" bevindt zich aan de rechterkant van het paneel. Je zult het nodig hebben.

Stap 4

In de zevende versie van het Windows-besturingssysteem, wanneer u de cursor over de rechterkant beweegt, verschijnt een lijst met beschikbare opties om uit te schakelen in een vervolgkeuzevenster aan de zijkant: "Gebruiker wijzigen", "Uitloggen", " Blokkeren”, “Herstarten”, “Slaap”. Als u niet van plan bent deze functies te gebruiken, klikt u op de knop "Werk voltooien", waarbij u eraan denkt om alle documenten op te slaan en eerst alle actieve toepassingen te sluiten.

Stap 5

Als u uw computer opnieuw wilt opstarten of in de sluimerstand wilt zetten, moet u de juiste optie in het vervolgkeuzemenu selecteren.

Stap 6

Alles is uiterst eenvoudig in eerdere versies van Windows. Wanneer u op de knop Start klikt, wordt een nieuw dialoogvenster Computer afsluiten geopend met drie extra pictogrammen: Slaapstand, Afsluiten en Opnieuw opstarten. Hibernation stelt u in staat om de huidige status van de computer op te slaan, waarna u het werk kunt hervatten vanaf het moment waarop deze werd onderbroken. U kunt uw computer later op de klassieke manier uitschakelen. Het opnieuw opstarten van het systeem is vaak vereist bij het installeren van programma's, stuurprogramma's en het aansluiten van nieuwe apparaten om updates door te voeren. De knop Afsluiten spreekt voor zich.

Stap 7

In de achtste versie van Windows 8 is er geen "Start" -knop en alle andere functionele knoppen zijn "verspreid" over het bureaublad. Maar in dit geval kunt u de computer correct en op verschillende manieren uitschakelen. Bijvoorbeeld door de zijbalk Instellingen Charms te gebruiken. Open het door de cursor naar de rechterbovenhoek van het bureaublad te verplaatsen of door met uw vingers langs de rechterrand van het aanraakscherm te schuiven. U kunt ook de Win + I-sneltoets gebruiken om deze te openen. Door erop te klikken, ziet u de knop "Afsluiten" en de beschikbare functies voor dit menu om het systeem af te sluiten en opnieuw op te starten.

Stap 8

Gebruik de Alt + F4-toetsen op het toetsenbord om een traditioneel Windows-venster te openen, hoewel ze alleen vanaf het bureaublad werken.

Stap 9

Bovendien kunt u uw computer zo configureren dat deze zichzelf op een bepaald tijdstip uitschakelt. Ga hiervoor naar het menu "Start" en open achtereenvolgens de secties "Configuratiescherm" en "Alle onderdelen van het Configuratiescherm". Vervolgens moet u naar het menu "Beheer" gaan en het item "Taakplanner" selecteren. Zoek aan de rechterkant van het paneel het item "Een eenvoudige taak maken". Voer in het nieuwe venster de naam en beschrijving van de taak in de juiste regels in. Klik vervolgens op "Volgende" om naar de volgende stap te gaan. Geef op het tabblad "Trigger" de frequentie van het proces op. Ga verder met de knop "Volgende". Selecteer vervolgens het type actie dat moet worden uitgevoerd. Voer hiervoor de waarde "shutdown" in het speciale venster "Start het programma" in het gedeelte "Programma of script" in. Voeg in het veld "Argumenten" uw gegevens toe aan de regel "-s -t 60", waarbij u het getal 60 ongewijzigd laat. In dit geval wordt de computer uitgeschakeld op het door u opgegeven tijdstip met een pauze van 60 seconden.

Aanbevolen: