Hoe Maak Je Een Dagboek Op Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dagboek Op Je Computer
Hoe Maak Je Een Dagboek Op Je Computer

Video: Hoe Maak Je Een Dagboek Op Je Computer

Video: persoonlijke journal starten: set-up, materialen en ideeën om te beginnen 📝 2022, December
Anonim

Het bijhouden van een dagboek helpt vaak niet alleen om herinneringen aan gebeurtenissen, gedachten of stemmingen te bewaren, soms kan deze activiteit een hulpmiddel worden voor zelfverbetering - een van de elementen van auto-training. Als u vindt dat een dagboek niet per se met de hand geschreven hoeft te worden, maak dan gebruik van de mogelijkheden die de gebruikers van moderne computers ter beschikking staan.

Hoe maak je een dagboek op je computer
Hoe maak je een dagboek op je computer

instructies:

Stap 1

Het eenvoudigste dagboek kan een gewoon Kladblok zijn - een eenvoudige teksteditor die samen met het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd. Hierin kunt u nieuwe records maken, elk in een apart bestand opslaan, of u kunt voor elke volgende maand of elk jaar een nieuw bestand starten. Als u.LOG op de allereerste regel van een lege pagina schrijft, dan zal Kladblok automatisch de tijd en datum toevoegen voor elke nieuwe invoer.

Stap 2

Aanzienlijk grotere mogelijkheden voor het ontwerpen van dagboekaantekeningen kunnen worden geboden door de Word-tekstverwerker uit de populaire reeks Microsoft Office-programma's. Het kan worden gebruikt om individuele items te markeren met lettertype, tekst of achtergrondkleur, actieve links in te voegen met internetadressen, afbeeldingen (inclusief achtergrond), emoticons, enz. Bovendien kunt u in een tekstverwerker een inhoudsopgave maken - een verzameling links om naar de records van elke nieuwe maand, jaar, week te navigeren. Op internet vindt u sjablonen voor het ontwerpen van dagboekpagina's. U hoeft misschien niet eens zelf naar sommige van hen te zoeken, als u versies van Word 2007 of 2010 gebruikt - selecteer het gedeelte "Maken" in het menu, zoek en klik vervolgens op het gedeelte "Records", en daarin - de " Dagboeken" map. Een set beschikbare ontwerpsjablonen wordt in de middelste kolom geladen, selecteer de meest geschikte en klik op de knop "Downloaden".

Stap 3

Er zijn ook apps die speciaal zijn ontworpen voor journaling. Selecteer en installeer er een als u zoveel mogelijk routinematige bestandsbewerkingen wilt verwijderen. De toepassing Efficient Diary heeft bijvoorbeeld een Russische interface en veel van de functies van een tekstverwerker voor het ontwerpen van dagboekaantekeningen. Daarnaast organiseert het de records zelf, maakt het inhoudsopgaven en kan ze sorteren op datum, op onderwerp, op onderwerpgroep of zelfs op het weer of uw stemming die in de records is vastgelegd. Bij het maken van een dagboek biedt het programma aan om een ​​wachtwoord in te stellen voor toegang tot het dagboek - als u wilt, kunt u twee van dergelijke dagboeken bewaren, waarvan één afgesloten voor onbevoegden met een wachtwoord.

Populair per onderwerp