Waar Is Het Programma Verdwenen?

Inhoudsopgave:

Waar Is Het Programma Verdwenen?
Waar Is Het Programma Verdwenen?

Video: Waar Is Het Programma Verdwenen?

Video: Waar Is Het Programma Verdwenen?
Video: Maisha is verdwenen! 😢 - Jungle Survival #73 2024, Mei
Anonim

Soms merkt de gebruiker bij het inschakelen van de computer en het starten van het besturingssysteem dat het programma dat daar eerder was geïnstalleerd, ontbreekt in het hoofdmenu of in een map. In de regel kan dit probleem onmiddellijk en zonder de hulp van specialisten worden verholpen.

Waar is het programma verdwenen?
Waar is het programma verdwenen?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het programma dat u zoekt niet daadwerkelijk op uw computer aanwezig is. Ga hiervoor naar het menu Start, open het Configuratiescherm en selecteer Programma's en onderdelen. Wacht tot de volledige lijst met geïnstalleerde programma's in alfabetische volgorde is geladen. Zoek het gewenste programma op naam. Als het niet in de lijst staat, staat het waarschijnlijk ook niet op de computer.

Stap 2

Denk terug aan al je laatste acties met het programma. Meestal bevat de toepassingsmap ook de verwijderingsservice, op het pictogram waarop gebruikers vaak per ongeluk klikken. Deze actie kan leiden tot het verwijderen van het programma. Ook kan een andere computergebruiker per ongeluk de benodigde bestanden verwijderen, dus u moet hem hierover vragen en in de toekomst de toegang tot het besturingssysteem beperken.

Stap 3

Onderzoek de map Prullenbak, die zich meestal op uw bureaublad bevindt. Soms, wanneer u per ongeluk op de Del-toets drukt of de juiste functie selecteert in de eigenschappen van een bestand of map, wordt het programma daarheen verplaatst. Nadat u het daar hebt gevonden, herstelt u de map door deze functie in de "Prullenbak" te selecteren.

Stap 4

Gebruik Systeemherstel als u het programma zelf niet terug kunt krijgen. U vindt deze service in het gedeelte Hulpprogramma's van het menu Start. Selecteer een herstelpunt terwijl het programma nog actief was en wacht tot de bewerking is voltooid. Nadat het systeem opnieuw is opgestart, verschijnt de toepassing opnieuw op de computer.

Stap 5

Controleer het systeem op virussen, want een ervan kan ertoe leiden dat het programma wordt verwijderd of zelfs wordt vervangen door virusbestanden. Meestal kunt u het programma in dit geval niet zelf herstellen. Verwijder het virus van het systeem en rol vervolgens terug naar het gewenste herstelpunt. Op deze manier kunt u het programma terugkrijgen en voorkomen dat het opnieuw wordt verwijderd.

Aanbevolen: