Hoe De Taakbalk Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Draaien
Hoe De Taakbalk Te Draaien

Video: Hoe De Taakbalk Te Draaien

Video: Hoe De Taakbalk Te Draaien
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Aan de linkerkant van de Windows OS-taakbalk bevindt zich een knop voor toegang tot het hoofdmenu van het systeem ("Start") en een snelstartbalk, en aan de rechterkant - het systeemvak ("tray") en de klok. Daartussen worden de momenteel geopende toepassingsvensters en extra panelen weergegeven die door de eigenaar zijn toegevoegd. Iedereen die in het systeem werkt, zal zeker iets van al deze rijkdom gebruiken. En omdat iedereen verschillende smaken heeft, heeft de fabrikant de mogelijkheid geboden om het uiterlijk van de taakbalk, de positie op het scherm en de grootte te veranderen.

Hoe de taakbalk te draaien
Hoe de taakbalk te draaien

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op de taakbalk. Zorg ervoor dat er geen vinkje staat naast het item "Taakbalk vastmaken" in het vervolgkeuzemenu. Als het er is, klik dan op dit item. Hierdoor wordt het paneel ontgrendeld en kan het worden verplaatst.

Stap 2

Klik nogmaals met de muis op de vrije ruimte van dit paneel, maar gebruik deze keer de linkerknop. Sleep het paneel naar de gewenste rand van het scherm zonder de knoppen los te laten. Je zult de beweging zelf niet zien totdat de cursor dicht genoeg bij de rand is, en dan zal het paneel, samen met alles wat erop is geplaatst, naar een nieuwe plaats "springen". Laat vervolgens de linkermuisknop los.

Stap 3

Pas de breedte van het paneel aan zodat deze overeenkomt met de nieuwe oriëntatie - items die op de verticale streep zijn geplaatst, zien er anders uit dan op de horizontale streep. De inscripties op de smalle en hoge knoppen van de programma's zijn bijvoorbeeld niet zo handig om te lezen als op de horizontaal langwerpige knoppen, maar ze passen meer. Om de breedte van de taakbalk te wijzigen, beweegt u de muiscursor over de rand en wanneer het cursorpictogram van de pijlpunt een dubbele pijl wordt, drukt u op de linkerknop. Verplaats de rand naar de gewenste paneelbreedte zonder de knoppen los te laten.

Stap 4

Gebruik de optie om de taakbalk automatisch te verbergen als de afmetingen te groot zijn na het aanpassen van de breedte. Als u dit mechanisme gebruikt, verschijnt het paneel alleen wanneer u de cursor naar de rand van het scherm verplaatst en de rest van de tijd is het onzichtbaar. Om dit mechanisme in te schakelen, klikt u opnieuw met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het paneel en selecteert u de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Vink in het geopende venster het vakje "Taakbalk automatisch verbergen" aan en klik op de knop "OK".

Stap 5

Bevestig de nieuwe positie van het paneel nadat alle instellingen voor het uiterlijk zijn gemaakt - door op de bewerkingen van de muisknop op het paneel te klikken, opent u het contextmenu en selecteert u het item "Taakbalk koppelen" erin.

Aanbevolen: