Hoe Shaders Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Shaders Te Installeren
Hoe Shaders Te Installeren

Video: Hoe Shaders Te Installeren

Video: Hoe Shaders Te Installeren
Video: How To Install Shaders In TLauncher 2021 2023, Maart
Anonim

Shader is een programma op de lagere niveaus van beeldvorming en is verantwoordelijk voor de uiteindelijke parameters van een virtueel grafisch object. Met behulp van shaders beschrijven ze lichteffecten van breking en reflectie, donker worden, oppervlakteverplaatsing, textuureffecten en meer.

Hoe shaders te installeren
Hoe shaders te installeren

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Om shaders in de Source SDK te installeren, moet u Perl en DirectX installeren. Download ActivePerl voor Windows van de website van de fabrikant http://www.activeperl.com/ en installeer het op de harde schijf van uw computer. U kunt de nieuwste DirectX SDK vinden op http://www.microsoft.com/windows/directx. Installeer alle software op de systeempartitie van de harde schijf.

Stap 2

Kopieer de uitvoerbare bestanden naar de map mod Source SDK. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de shader-bestanden beschikbaar zijn voor het programma tijdens het compileren van de Source SDK. Zoek en kopieer de bestanden perl.exe, perl58.dll, fxc.exe, psa.exe en vsa.exe. U kunt zoeken naar mappen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Zoeken" op het bovenste tabblad en voert u het verzoek in waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 3

De Source SDK gebruikt Microsoft DirectX HLS en Shader Assembler om shaders te programmeren. Gebruik voornamelijk MHLS en gebruik geen assembler om stabiele prestaties van de shader te garanderen. Het biedt grote kansen om dit probleem op te lossen.

Stap 4

Zie de MSDN-documentatie op de officiële site van de ontwikkelaar voor meer gedetailleerde instructies over het gebruik van HLSL en het programmeren van shaders in assembly. Ga voor veel documentatie over het werken met de Source SDK naar het Material System for Graphics Developers op de SDK-site.

Stap 5

Met behulp van programmeerbare shaders kunt u eenvoudig een textuur van elke complexiteit creëren. Afhankelijk van het type shader (er zijn er drie), hangt de logica van de shader, de mogelijkheden en de toepassing ervan af. Zoals de praktijk laat zien, is het vrij moeilijk om shaders op een pc te installeren, omdat er een groot aantal bewerkingen moet worden uitgevoerd. Als het niet lukt, neem dan contact op met het computercentrum voor hulp.

Populair per onderwerp