Hoe Op Te Nemen Van Een Cassettebandje

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Nemen Van Een Cassettebandje
Hoe Op Te Nemen Van Een Cassettebandje
Anonim

Als u weet hoe u geluid van een cassettebandje kunt opnemen, kunnen veel mensen hun oude familierecords en archieven beter bewaren en overzetten naar een modern digitaal formaat. Bovendien kun je door het gebruik van moderne computertechnologie het geluid zuiveren en bewerken, waardoor de oude opname een heel ander geluid krijgt.

Hoe op te nemen van een cassettebandje
Hoe op te nemen van een cassettebandje

Noodzakelijk

Bandrecorder, computer, snoer, geluidseditor

instructies:

Stap 1

Zoek een line-out op je cassettedeck of stereo. Zo niet, dan is een gewone koptelefoonaansluiting voldoende. Pak het benodigde snoer ervoor op. Meestal wordt deze bij het kopen van muziekapparatuur meegeleverd in de kit. Als een stopcontact niet in de maat past, moet u extra speciale adapters kopen in de radio-onderdelenwinkel.

Stap 2

Vervolgens zou u de line-in op uw computer moeten vinden. Het bevindt zich aan de achterkant van de systeemeenheid, naast de aansluiting voor externe luidsprekers (luidsprekers), en ziet eruit als een klein blauw gat met een radiogolfpatroon. Sluit het snoer van de ingeschakelde bandrecorder aan op een werkende computer.

Stap 3

Controleer of het geluid uit de bandrecorder komt. Zet hiervoor een radio of audiocassette aan. Als alles werkt, moet de muziek die je hebt aangezet in de luidsprekers van de computer klinken. Als er geen geluid is, moet het worden aangepast.

Stap 4

Om het geluid aan te passen, gaat u vanaf uw bureaublad naar het menu Start. Open het "Configuratiescherm" en selecteer het gedeelte "Geluid". Daar kunt u het geluidsschema van uw computer wijzigen en uw audioapparaten configureren. Ga dan naar het tabblad "Opname" en schakel de functie "Lijn in". Daarna zou het geluid moeten beginnen te spelen.

Stap 5

Koop, installeer en voer een goedkope geluidseditor uit. De meest bekende zijn "Nero Wave Editor" (inbegrepen in het programma voor het branden van schijven "Nero"), "Gold Wave", evenals het gratis "Audasity", dat vrijelijk via internet wordt verspreid.

Stap 6

Klik op de knop "Opnemen" in de geluidseditor. Plaats parallel in de bandrecorder en zet de audiocassette aan. Geluidsbewerkingssoftware neemt het inkomende signaal op. Alles is klaar. Sla het nummer op als een bestand.

Populair per onderwerp