Hoe Te Printen In Een Cirkel

Inhoudsopgave:

Hoe Te Printen In Een Cirkel
Hoe Te Printen In Een Cirkel

Video: Hoe Te Printen In Een Cirkel

Video: Hoe Te Printen In Een Cirkel
Video: ZELF STICKERS MAKEN MET DIT TOFFE APPARAAT! - Printen En Knippen Met Cricut -DIY 2024, Maart
Anonim

Heel vaak moeten we tekst niet alleen horizontaal of verticaal afdrukken, maar bijvoorbeeld langs de contouren van een bepaalde vorm. Gelukkig ondersteunen de meeste afbeeldingseditors deze functie.

Hoe te printen in een cirkel
Hoe te printen in een cirkel

Noodzakelijk

Adobe Photoshop of een ander beeldbewerkingsprogramma met vergelijkbare functionaliteit

instructies:

Stap 1

Download Adobe Photoshop, bij voorkeur de laatste versie. Installeer het op uw computer volgens de instructies in het installatiemenu. Gebruik de proefperiode of koop een licentie om het programma te gebruiken van de fabrikant. Het kan ook elke grafische editor zijn die deze functie ondersteunt, het schema van verdere acties zal ongeveer hetzelfde zijn als in het geval van de Photoshop-applicatie.

Stap 2

Open uw geïnstalleerde Photoshop-programma. Selecteer het item "Een nieuw bestand maken", stel de naam en grootte in in de initiële parameters. U kunt ook elke afbeelding op uw computer openen met hetzelfde menu. Selecteer Teken cirkel op de linker werkbalk.

Stap 3

Teken een cirkel met de diameter van de tekst die je nodig hebt, die langs de randen zal worden geplaatst. Als u niet wilt dat de contouren zichtbaar zijn, maakt u de cirkel dezelfde kleur als de achtergrond van de afbeelding zelf. U kunt ook een andere vorm selecteren of uw eigen vorm tekenen, langs de omtreklijn wordt de tekst op dezelfde manier geplaatst als in het geval en met een cirkel.

Stap 4

Selecteer het lettergereedschap, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer het horizontale of verticale tekstmasker. Het kan ook een andere naam hebben, afhankelijk van de geïnstalleerde versie en de beschikbaarheid van de lokalisatie. Pas de afdrukinstellingen aan - lettertype, lettergrootte, inspringing, spatiëring, enzovoort.

Stap 5

Klik op de cirkelafbeelding, nadat een schuin knipperende cursor op zijn as verschijnt, schrijf je tekst en speld je de laag vast. Houd er rekening mee dat letters en woorden die niet passen niet in de afbeelding worden weergegeven, dus het is het beste om de plaats en het lettertype van tevoren te berekenen.

Stap 6

Sla de afbeelding op via het menu "Bestand", "Opslaan als …". Stel de gewenste kwaliteitsparameters in voordat u sluit.

Aanbevolen: