Hoe Een Uitzending Van De Radio Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Uitzending Van De Radio Op Te Nemen
Hoe Een Uitzending Van De Radio Op Te Nemen

Video: Hoe Een Uitzending Van De Radio Op Te Nemen

Video: Hoe Een Uitzending Van De Radio Op Te Nemen
Video: DJ neemt tijdens uitzending ontslag werkgever | XXL Radio 2024, April
Anonim

Veel muziekliefhebbers luisteren graag naar de radio op internet. Het is handig - er is een brede selectie van radiostations voor elke smaak en u hoeft uw computer niet te verlaten. Maar om de radio-uitzending op te nemen, is één internetbrowser niet voldoende. Het is goed dat er tegenwoordig uitstekende oplossingen voor dit probleem zijn. En tegelijkertijd is het helemaal gratis.

Hoe een uitzending van de radio op te nemen
Hoe een uitzending van de radio op te nemen

instructies:

Stap 1

Om de uitzending van de radio op te nemen, kunt u het beste het audiospelerprogramma gebruiken met flexibele instellingen voor het vastleggen van de audiostream. Er zijn veel programma's, zowel betaalde als gratis, maar soms zijn gratis oplossingen op geen enkele manier inferieur aan hun betaalde tegenhangers. Een van deze programma's is de AIMP-speler en verder werken met dit product zal worden overwogen.

Stap 2

Het is alleen mogelijk om een radio-uitzending met de speler op te nemen als u een radiostreambestand met de extensie.pls heeft. Als u problemen ondervindt bij het kiezen van een bron voor dergelijke bestanden, kunt u bijvoorbeeld kijken naar de "radio akado" plaats. Hierop, evenals op vele andere soortgelijke sites, vindt u veel afspeellijsten van verschillende soorten radiostations.

Stap 3

Download het.pls-bestand naar elke gewenste map.

Stap 4

Start AIMP. Zoek in de linkerbovenhoek het moersleutelpictogram en klik erop. U opent het spelerinstellingenmenu. Ga naar Audio streamen.

Stap 5

Selecteer een map om uw radiomuziekbestanden op te slaan.

Geef het meest acceptabele audiobestandsformaat voor u op. Het standaardformaat is "WAVE" - het heeft geen compressie en de geluidskwaliteit is hetzelfde als in het origineel, maar de opgeslagen bestanden zullen de grootste zijn in vergelijking met andere opties.

Stap 6

Ga naar het menu-item "Sneltoetsen" en zoek in de lijst aan de rechterkant de regel "Capture radio (aan / uit)". Wijs handige toetsen toe om radio-opname mogelijk te maken. Klik op de knop "Toepassen", waarna u het instellingenvenster kunt sluiten.

Stap 7

Plaats het.pls-bestand in de AIMP-afspeellijst door het te slepen en neer te zetten.

Stap 8

Klik op de knop voor het afspelen van bestanden, waarna de speler de radiostream begint af te spelen. Wanneer u wilt beginnen met opnemen, gebruikt u hiervoor gewoon de eerder aangegeven toetsencombinatie. Druk nogmaals op dezelfde knoppen om het afspelen te stoppen.

Aanbevolen: