Aan De Slag Met Photoshop

Inhoudsopgave:

Aan De Slag Met Photoshop
Aan De Slag Met Photoshop

Video: Aan De Slag Met Photoshop

Video: Aan De Slag Met Photoshop
Video: Zelfstudie Adobe – Aan de slag met Photoshop: De toolbar ontdekken (VOSTNL 2017) 2024, Mei
Anonim

Stel dat je Adobe Photoshop al hebt gedownload en geïnstalleerd, het hebt gestart en je ogen worden wild van de aangeboden variëteit. Waar te beginnen is volkomen onbegrijpelijk. Nou, laten we proberen het uit te zoeken.

Aan de slag met Photoshop
Aan de slag met Photoshop

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photshop CS5

instructies:

Stap 1

Zoals bij de meeste programma's heeft Adobe Photoshop een bestandsmenu dat toegang biedt tot verschillende acties, opdrachten en functies. Het is echter veel handiger om sneltoetsen te gebruiken, maar deze methode is meer geschikt voor gevorderde Photoshop-gebruikers. Dit artikel geeft echter enkele voorbeelden van sneltoetsen, zodat u beide methoden kunt proberen en kunt beslissen welke het beste voor u werkt.

Stap 2

Om een nieuw project aan te maken, klikt u op het menu-item Bestand> Nieuw (sneltoetsen Ctrl + O). Geef in het geopende venster in de velden "Breedte" en "Hoogte" de vereiste waarden op en klik op "Maken". Er verschijnt een nieuw venster in het werkgebied van het programma - het venster van het nieuw gemaakte project.

Stap 3

Aan de linkerkant van het programma bevindt zich een werkbalk. Selecteer het gereedschap Penseel (sneltoets B, schakel tussen aangrenzende elementen - Shift + B). Merk op dat onder het bestandsmenu het paneel met gereedschapsinstellingen is, in dit geval Brush. Als je een ander instrument kiest, kan het compleet andere instellingen hebben. Het hangt af van de functionaliteit. Het gereedschap Pipet heeft bijvoorbeeld geen kleuraanpassingen nodig en het rechthoekige gebied hoeft de transparantie niet aan te passen. Experimenteer met elk van de tools.

Stap 4

Een belangrijk werkpunt in het programma is de mogelijkheid om lagen te manipuleren. Een laag is een element van een project: een label, een afbeelding, een filter, een selectiegebied, enz. Hoe complexer het project, hoe meer dergelijke lagen, en u kunt met elk van hen afzonderlijk werken. De lijst met beschikbare lagen in het project bevindt zich in het venster "Lagen" (als het er niet is, klik dan op het menu-item "Venster"> "Lagen", of, wat nog sneller en gemakkelijker is, klik op F7). Om aan een specifieke laag te werken, moet u deze eerst selecteren. Klik hiervoor één keer met de linkermuisknop erop.

Stap 5

In "Photoshop" is er een mogelijkheid om terug te keren naar eerdere acties om een fout te corrigeren. Gebruik hiervoor het menu "Geschiedenis" (om het op te roepen, klik op het menu-item "Venster"> "Geschiedenis").

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, moet u op het menu-item "Bestand"> "Opslaan als" (Ctrl + Shift + S) klikken, het pad voor de toekomstige afbeelding selecteren, Jpeg opgeven in het veld "Bestanden van het type" en klikken op "Opslaan ".

Aanbevolen: