Hoe De Toverstaf In Photoshop Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe De Toverstaf In Photoshop Te Gebruiken
Hoe De Toverstaf In Photoshop Te Gebruiken

Video: Hoe De Toverstaf In Photoshop Te Gebruiken

Video: Hoe De Toverstaf In Photoshop Te Gebruiken
Video: Werken met de toverstaf in Photoshop 2024, Maart
Anonim

Toverstaf (toverstaf) - dit is een van de tools van het Adobe Photoshop-programma, waarmee de gebruiker zich een echte tovenaar kan voelen. Eén beweging van de toverstaf - en een aantal van de meest complexe contouren worden tegelijkertijd op de foto gemarkeerd, wat meer dan een uur zou kosten om met andere selectietools, zoals bijvoorbeeld Lasso, te werken. Door de toverstaf correct te gebruiken, bespaart de Adobe Photoshop-gebruiker tijd op routinewerk en krijgt hij de kans om creatief te worden.

Hoe de toverstaf in Photoshop te gebruiken
Hoe de toverstaf in Photoshop te gebruiken

instructies:

Stap 1

Activeer het gereedschap Toverstaf. Let op het vinkje in het selectievakje Contiguous. "Magic Wand" werkt volgens de principes van pixelanalyse van de kleurkwaliteit van het beeld. Daarom selecteert ze zo gemakkelijk grote en complexe delen van het beeld. Met het selectievakje Aaneengesloten kan de toverstaf in twee modi werken.

Stap 2

Schakel de aaneengesloten modus uit. Gebruik de toverstaf om een plek in de afbeelding te selecteren die het meest overeenkomt met de dominante kleur van het object dat later wordt geselecteerd. Adobe Photoshop analyseert de afbeelding op nabijheid van de opgegeven pixelkleur en voegt automatisch die delen van de foto of afbeelding toe die hetzelfde zijn. Merk op dat wanneer Aangrenzend is uitgeschakeld, het maximale aantal gebieden met vergelijkbare kleurkwaliteit wordt gemarkeerd.

Stap 3

Schakel de aaneengesloten modus in. In deze modus analyseert het programma een foto of afbeelding zorgvuldiger, waarbij het zich niet richt op ongeveer dezelfde pixels, maar ook op hun bijna exacte gelijkenis. Aangrenzende pixels worden door het programma opgenomen in de selectie gemaakt met behulp van de toverstaf, vervolgens vindt een nieuwe analyse van de afbeelding plaats en wordt een nieuw deel van de pixels aan het geselecteerde gebied gehecht of door het programma afgewezen. Merk op dat in de modus Aaneengesloten alleen het gebied met de originele pixel kan worden geselecteerd.

Stap 4

Pas de mate van "overeenkomst"-tolerantie voor de pixel aan. Stel het vak Tolerantie in op waarden van 0 tot 255 voordat u het gereedschap Toverstaf selecteren gebruikt. Gebruik Anti-alias om afbeeldingskenmerken aan te passen, zoals anti-aliasing.

Stap 5

Gebruik de opdracht Groeien om de selectie handmatig met een vooraf bepaald aantal aangrenzende pixels te vergroten.

Aanbevolen: