Hoe Foto's Van Een Computer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Van Een Computer Te Verwijderen
Hoe Foto's Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Foto's Van Een Computer Te Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Locatie-info uit foto's verwijderen in Windows 10 2023, Februari
Anonim

Wat de gebruiker als afbeeldingen op zijn computer ziet, zijn grafische bestanden die veel schijfruimte in beslag kunnen nemen. Om afbeeldingen te verwijderen, hoeft u alleen deze bestanden te verwijderen. Zoek ze hiervoor op met de zoekfunctie en verwijder ze.

Hoe foto's van een computer te verwijderen
Hoe foto's van een computer te verwijderen

Het is nodig

Besturingssysteem Windows XP, vaardigheden om ermee te werken

instructies:

Stap 1

Om grafische bestanden te vinden in het besturingssysteem Windows XP (zoals in de overgrote meerderheid van andere versies), voert u de volgende reeks handelingen uit: • klik met de muis op de knop "Start" op het bureaublad;

• zoek in het geopende menu een regel met de naam "Zoeken" en klik erop;

• in het linkerdeel van het venster dat wordt geopend in de sectie "Wat wilt u zoeken?" klik op de regel "Foto's, muziek of video's";

• vink in het menu dat wordt geopend het vakje aan in het venster tegenover de regel "Afbeeldingen en foto's";

• klik op de knop "Zoeken".

Stap 2

Alle grafische bestanden die zijn opgenomen op de computermedia die zijn opgegeven in de zoekparameters, verschijnen in het venster (ze kunnen desgewenst worden gewijzigd). Om alle afbeeldingen te verwijderen, selecteert u ze allemaal in een blok door op de toetsencombinatie Ctrl + A te drukken en vervolgens met de rechtermuisknop op een van de afbeeldingen te klikken (zorg ervoor dat het blok altijd op de bestandsnaam blijft staan). Selecteer in het contextmenu dat opent na het klikken de regel "Verwijderen" en klik er nu op met de linkerknop. Hierdoor blijft er geen enkele foto op de computer achter. U kunt foto's selectief selecteren. Om dit te doen, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en, zonder deze los te laten, klikt u met de linkermuisknop op de namen van de bestanden die u nodig hebt. In dit geval worden alleen zij verwijderd.

Stap 3

Als u afbeeldingen van een bepaald formaat wilt verwijderen, bijvoorbeeld jpg, gif, png, bmp, enz., voert u het zoekvak in en selecteert u daar de regel "Bestanden en mappen". Zoek in het menu dat aan de linkerkant van het venster wordt geopend de regel "Een deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam" en voer een masker in met het vereiste formaat erin. Voor grafische bestanden in jpg-indeling moet u bijvoorbeeld *. jpg. In dit geval zullen alle bestanden van dit formaat op de media te vinden zijn. Als u een specifiek bestand moet vinden, voert u de naam of ten minste een deel ervan in deze regel in. De verwijderingsopdracht blijft hetzelfde als bij de eerder beschreven methode.

Populair per onderwerp