Randen Vervagen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Randen Vervagen In Photoshop
Randen Vervagen In Photoshop

Video: Randen Vervagen In Photoshop

Video: les 4 simpel de randen vervagen 2022, November
Anonim

Het vervagen van de randen van een afbeelding is een van de artistieke technieken waarmee de kijker zich kan concentreren op het midden van de afbeelding of op een object dat belangrijk lijkt voor de auteur. Bovendien kan het de afbeelding een enigszins mysterieuze uitstraling en romantische sfeer geven. Er zijn verschillende manieren om dit in Photoshop te bereiken. Wij vertellen je over de meest flexibele en veelzijdige.

Randen vervagen in Photoshop
Randen vervagen in Photoshop

Het is nodig

We hebben elke versie van AdobePhotoshop van de afgelopen tien jaar nodig. De instructie is geschreven voor de moeilijkste situatie, wanneer de originele Photoshop-menu's Engels zijn en niet zijn gelokaliseerd voor een Russische gebruiker. Zelfs onder deze omstandigheden kun je de taak met waardigheid aan

instructies:

Stap 1

Het universele en favoriete hulpmiddel van een computerontwerper, het AdobePhotoshop-programma, is al het derde decennium verbeterd en complexer geworden, in feite de standaard en referentiepunt voor alle soorten grafische programma's die deze jaren in de wereld zijn gemaakt. Het beheersen ervan betekent het bereiken van een professioneel niveau. Vele honderden technieken en effecten van beeldverwerking zijn beschikbaar in Photoshop, maar zoals vaak gebeurt, hoe geavanceerder en degelijker de techniek, hoe moeilijker het is om het u van dienst te zijn door op één "magische knop" te drukken. Maar niets is onmogelijk voor de pro's.

Laad de originele afbeelding. Allereerst moeten we beslissen wat intact blijft op onze foto en wat zal worden aangeraakt door de "foggy haze". Hiervoor gebruiken we de selectietool:

- als we alleen de randen van een rechthoekige afbeelding moeten vervagen, gebruik dan de Rechthoekig selectiekader. Teken een rechthoek, op enige afstand van de rand van de afbeelding.

- als we een object met een complexe vorm moeten selecteren, kunnen we de Lasso-tool gebruiken. Omlijn het object zorgvuldig, dat onaangetast blijft door het effect.

Op de een of andere manier kregen we een masker dat het gebied van het effect definieert: we zien hoe mieren langs de gewenste contour marcheren, de selectie-indicatoren flikkeren.

Stap 2

En nu drukken we op een paar magische toetsen. Ctrl + Shift + I (dat wil zeggen, terwijl u Ctrl en Shift op het toetsenbord ingedrukt houdt, drukt u op de Latijnse I). Nu begonnen de mieren rond het gebied te rennen van de rand van het beeld naar het onschendbare object. Door dit te doen, hebben we de selectie omgekeerd. Je kunt dit ook doen door Selecteren> Omgekeerd in het menu te tasten, maar zie je, het is iets langer dan op Ctrl + Shift + I te drukken

Stap 3

En nu nog een combinatie. Ctrl+J. Zo hebben we een nieuwe laag gecreëerd, waarop nu is wat vervaagd zal worden - ons mysterieuze frame.

(Als iemand geïnteresseerd is, deze laag is zichtbaar in de lijst met lagen; je kunt hem afzonderlijk bewonderen door de hoofdafbeelding uit te schakelen - door op het "oog"-pictogram in de lijn met de laag van de originele afbeelding te klikken.) niet zoals sneltoetsen, u kunt dezelfde bewerking uitvoeren via Laagmenu> Nieuw> Laag via Kopiëren

Dus, bovenop de originele afbeelding, hebben we een onafhankelijke laag waarop u alle acties kunt uitvoeren - vervaag het op welke manier dan ook.

Stap 4

Vervagingseffecten staan ​​in een apart submenu (Filter> Vervagen>). De keuze is hier voor echte fijnproevers. Bijvoorbeeld:

- Gaussiaans vervagen - het meest natuurlijk en aangenaam voor het menselijk oog. Klassieke "bezinksel".

- Motion Blur (motion blur) maakt het beeld dynamisch.

- Radial Blur (Radial Blur) kan de indruk wekken dat een object snel wegbeweegt of omgekeerd naar de kijker vliegt.

Door de parameters te variëren, kunnen zeer verschillende en heerlijke resultaten worden bereikt.

Stap 5

Nog een handige toevoeging: aangezien het te wijzigen frame zich op een aparte laag bevindt, kunt u het effect versterken of verzwakken door de parameters van deze laag te wijzigen - bijvoorbeeld de transparantie (parameter Dekking) bovenaan in het lagenpaneel, of door de overvloeimodus wijzigen in de originele afbeelding. Dus door de parameter over te schakelen naar Vermenigvuldigen of Lichter, kunt u het effect van "vignet" bereiken - verdonkerde of, integendeel, "overbelichte" wazige randen van de afbeelding. Experimenteer goed.

Stap 6

Nadat u het gelaagde werk hebt voltooid, kunt u alle lagen samenvoegen tot één afbeelding. Dit doe je in het menu Laag> Afbeelding afvlakken.

Dus als we geen speciale experimenten nodig hebben, laadt u gewoon de afbeelding, maakt u een rechthoekige selectie, drukt u op Ctrl + Shift + I en Ctrl + J, en vervolgens in het menu Filter> Vervagen zoek Gaussiaans vervagen, verplaats de schuifregelaar om het gewenste te bereiken resultaat, oké. En we brengen de technische eenheid terug in de afbeelding, met behulp van de opdracht Afbeelding afvlakken.

Populair per onderwerp