Hoe Een Synthesizer Op Een Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Synthesizer Op Een Computer Op Te Nemen
Hoe Een Synthesizer Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Een Synthesizer Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Een Synthesizer Op Een Computer Op Te Nemen
Video: How to Connect a Keyboard to a Computer 2024, April
Anonim

De komst van computers met de mogelijkheid om geluid op te nemen heeft dit proces sterk vereenvoudigd. In de loop van de tijd leidde dit ertoe dat het zelfs thuis mogelijk werd om elk muziekinstrument op te nemen, inclusief een synthesizer.

Hoe een synthesizer op een computer op te nemen
Hoe een synthesizer op een computer op te nemen

instructies:

Stap 1

Sluit de synthesizer met een aansluitsnoer aan op de geluidskaart van uw computer. In de regel zijn de meest gebruikte connectoren in synthesizers voor het aansluiten van een snoer jack, XLR en DIN, dat actief wordt gebruikt in de Sovjet-Unie 3- en 5-pins, officieel ONTs-VG genoemd. Een standaard geluidskaartconnector maakt meestal gebruik van een mini-jack-interface. Professionele modellen zijn vaker uitgerust met jack- of XLR-connectoren.

Stap 2

Selecteer een van de toepassingen die zijn ontworpen voor audio-opname. Als er geen alternatief is, gebruik dan de standaard Windows Sound Recorder, maar het is beter om meer geavanceerde software te gebruiken. Onder hen zijn zoals Sound Forge, Adobe Audition, Sonar en anderen. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken (zowel functioneel als gerelateerd aan de interface), maar het algemene werkingsprincipe blijft hetzelfde. U kunt ook een van de gratis opnameprogramma's gebruiken.

Stap 3

Zet de synthesizer aan, pas het volume en het algehele geluid aan. Start vervolgens de geselecteerde applicatie. Maak een nieuw project aan via het menu "Bestand" -> "Nieuw" (of "Bestand" -> "Nieuw"). Geef de geluidsinstellingen op, namelijk de frequentie die moet worden gebruikt bij het opnemen. Uiteraard geldt: hoe hoger de frequentie, hoe hoger de geluidskwaliteit. Het menselijk oor kan dit bij zeer hoge waarden niet onderscheiden, specificeer echter geen frequentie lager dan 22050 Hz. Maar het is beter om een hogere waarde aan te geven.

Stap 4

Druk in de programma-interface op de knop "Opnemen" en begin vervolgens met het spelen van de synthesizer. Sommige programma's bevatten een metronoom, die u kan helpen het tempo bij te houden voordat u gaat opnemen. Nadat u klaar bent met spelen, klikt u op de knop Stop. Als je wilt, kun je een ander audiospoor maken om extra partijen op te nemen.

Stap 5

Nu rest alleen nog te houden wat er is geschreven. Selecteer hiervoor het menu "Bestand" - "Opslaan als" (of "Bestand" -> "Exporteren" in sommige programma's"), geef in het venster dat verschijnt een naam voor het bestand op en klik op "Opslaan". Wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: