Alle BIOS-instellingen Openen

Inhoudsopgave:

Alle BIOS-instellingen Openen
Alle BIOS-instellingen Openen

Video: Alle BIOS-instellingen Openen

Video: Настройки BIOS ПК 2022, December
Anonim

De BIOS-instellingen (Basic Input/Output System) zijn toegankelijk via het BIOS Setup-paneel. Het kan alleen worden ingevoerd tijdens het opstartproces van de computer, voordat het hoofdbesturingssysteem wordt geladen. Over het algemeen is toegang tot de basisinstellingen van het I/O-systeem eenvoudig, maar soms treden er onvoorziene obstakels op. Het kan bijvoorbeeld blijken dat de toegang tot het instellingenpaneel is afgesloten met een wachtwoord of dat sommige instellingen zijn geblokkeerd door de computerfabrikant.

Alle BIOS-instellingen openen
Alle BIOS-instellingen openen

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de meest triviale manier om toegang te krijgen tot de BIOS-instellingen. Begin met het selecteren van het item "Opnieuw opstarten" in het hoofdmenu van het besturingssysteem van uw computer. Wanneer het besturingssysteem is afgesloten en informatieberichten over het controleren van de computerhardware op het scherm worden weergegeven, drukt u op de toets die aan de opdracht is toegewezen om het BIOS-instellingenpaneel te openen. In de meeste gevallen zou dit de Delete- of F2-toets moeten zijn, maar soms zetten fabrikanten hun verbeeldingskracht aan en stellen ze hele combinaties samen - bijvoorbeeld Ctrl + alt = "Image" + Esc, Ctrl + Alt, Ctrl + alt = "Image" + Ins. U kunt de exacte waarde voor uw versie zien in het informatielabel in de linkerbenedenhoek van het scherm - het zal kort verschijnen na het doorgeven van de POST-verzoeken.

Stap 2

Alle instellingen tegelijk openen in het BIOS-paneel werkt niet - er zijn er te veel voor één scherm. Daarom moet u een van de secties selecteren en deze in groepen bekijken, en soms zelfs naar subsecties gaan, die ook geneste secties kunnen bevatten.

Stap 3

Als na het indrukken van de toets om het paneel te openen, het scherm u vraagt ​​om het wachtwoord in te voeren - doe het. Als deze afwezig is, moet u de BIOS-instellingen terugzetten naar de fabriekswaarden om het ingestelde wachtwoord opnieuw in te stellen. Om dit te doen, zet u uw computer uit en haalt u de stekker uit het stopcontact. Verwijder het zijpaneel van de behuizing en zoek de jumper op het moederbord, waar het opschrift CLR_CMOS of CCMOS is geëtst. Door de jumper van de pinnen te verwijderen en naar een andere positie te verplaatsen, reset u ook het wachtwoord samen met alle BIOS-instellingen. Je hoeft de jumper niet aan te raken, maar verwijder de batterij uit het moederbord - dit is een "tablet" die bij deze jumper moet worden geplaatst. Trek hem uit het stopcontact en plaats hem binnen 10 minuten terug.

Stap 4

Als sommige instellingen zijn vergrendeld in het basis I / O-systeem van de computer en u wilt de vergrendeling verwijderen, weeg dan de verhouding tussen mogelijke voordelen en verliezen. Ten eerste vereist deze bewerking bepaalde kwalificaties en ten tweede is het mogelijk dat deze instellingen worden geblokkeerd omdat de geïnstalleerde versie van het moederbord alleen is ontworpen voor vaste - niet-gereguleerde - waarden van deze parameters. Deze twee risicofactoren kunnen leiden tot het uitvallen van de processor, geheugenchips of moederbordchipset.

Stap 5

Gebruik de BIOS-software van de fabrikant als u besluit niet-beschikbare instellingen te ontgrendelen. Met zijn hulp moet u wijzigingen aanbrengen in de broncode ("patch"), een voorlopige kopie maken en vervolgens de originele versie vervangen door de gemoderniseerde versie ("upgrade"). Het is het beste om de benodigde programma's en hun beschrijvingen te zoeken op de websites van de fabrikanten op internet. De applets die op de website http://wimsbios.com zijn geïnstalleerd, kunnen helpen bij het bepalen van de geïnstalleerde versie en het selecteren van de juiste editors ervoor.

Populair per onderwerp