Een Achtergrond Instellen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Achtergrond Instellen In Photoshop
Een Achtergrond Instellen In Photoshop

Video: Een Achtergrond Instellen In Photoshop

Video: Een Achtergrond Instellen In Photoshop
Video: Achtergrondkleur vervangen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Vaak moet bij het maken van een collage in Photoshop de resulterende afbeelding een bepaalde achtergrond krijgen. Dit is een vrij routinematige operatie. Maar het vereist ook naleving van een bepaalde volgorde van acties.

Een achtergrond instellen in Photoshop
Een achtergrond instellen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak in het document waar je de achtergrond wilt plaatsen een nieuwe laag. Activeer het gewenste venster in de Adobe Photoshop-werkruimte. Druk op Ctrl + Shift + N of gebruik het menu door Laag, Nieuw, "Laag …" te selecteren. Selecteer Geen in de lijst Kleur van het dialoogvenster dat verschijnt. Klik OK.

Stap 2

Maak de gemaakte laag helemaal onderaan. Selecteer Layer, Arrange en Send to Back in het hoofdmenu of druk op Ctrl + Shift + [.

Stap 3

Open of maak een achtergrondafbeelding. In het eerste geval drukt u op Ctrl + O of selecteert u Bestand en "Open …" in het menu, in het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u het gewenste bestand en klikt u op "Openen". In het tweede geval maakt u een nieuw Adobe Photoshop-document door op Ctrl + N te drukken of door Bestand en Nieuw te kiezen in het menu en vervolgens met behulp van de gereedschappen en filters de gewenste afbeelding te tekenen.

Stap 4

Selecteer een achtergrond of een stukje achtergrond. Als u slechts een deel van de afbeelding nodig heeft, activeert u het gereedschap Rechthoekselectiekader en selecteert u daarmee het gewenste gebied. Als u de hele afbeelding wilt, drukt u op Ctrl + A of kiest u Alles in het menu Selecteren.

Stap 5

Kopieer de selectie van de achtergrond naar het klembord. Druk op Ctrl + C of gebruik het item Kopiëren in het gedeelte Bewerken van het hoofdmenu.

Stap 6

Plak de gekopieerde achtergrond in de laag die in de eerste stap is gemaakt. Schakel over naar het gewenste documentvenster, druk op Ctrl + V of kies Plakken in het menu Bewerken.

Stap 7

Als het ingevoegde achtergrondfragment qua grootte verschilt van de afbeelding waaraan het is toegevoegd, corrigeer het dan. Gebruik een vrije transformatie, geactiveerd door op Ctrl + T te drukken of door Vrije transformatie te kiezen in het menu Bewerken. U kunt ook een schaalverdraaiing toepassen door Schaal te kiezen in het gedeelte Transformeren van het menu Bewerken.

Stap 8

Wijzig het type van de huidige laag in achtergrond. Selecteer in het hoofdmenu Laag, Nieuw en Achtergrond van laag.

Aanbevolen: