Hoe Spyware Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Spyware Te Vinden
Hoe Spyware Te Vinden

Video: Hoe Spyware Te Vinden

Video: Hoe Spyware Te Vinden
Video: How to Detect Spyware and Spy apps in Smartphones. 2024, Mei
Anonim

Iedereen wil dat de informatie op zijn pc vertrouwelijk blijft. Het is een legitiem verlangen, dat wordt verhinderd door allerlei soorten malware, waaronder verschillende spyware. Lees verder om erachter te komen hoe u ze op uw computer kunt vinden.

Hoe spyware te vinden
Hoe spyware te vinden

instructies:

Stap 1

Besteed aandacht aan de symptomen die spyware kan veroorzaken. De meest voorkomende is een trage internetverbinding. Als uw pc langzamer dan normaal verbinding met internet maakt, is het mogelijk dat programma's van derden de schuld krijgen, die helemaal geen plaats op uw computer hebben. Verontrustend is ook de toename van de hoeveelheid spam in uw mailbox. Spam is op zichzelf geen gegarandeerd symptoom van het vinden van spyware op uw pc, maar in combinatie met andere symptomen kan het hier duidelijk op wijzen. Een overtuigender argument zijn pop-upvensters die u vragen om deze of gene software te installeren, of een vreemd bestand dat, zonder uw commando, probeert een verbinding tot stand te brengen met een externe server.

Stap 2

Neem voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat spyware uw pc binnendringt. Bezoek geen sites die niet geloofwaardig zijn. Antivirus meldt dit meestal.

Stap 3

Download bovendien geen verschillende applicaties op de eerder genoemde sites, want naast het meest onschadelijke programma kunt u ook spyware verwerven. Aangezien veel van dit soort programma's onopgemerkt kunnen blijven door simpelweg verbinding te maken met een browser, moet u speciale hulpprogramma's gebruiken om ze te detecteren.

Stap 4

Schakel de firewall op uw pc in. Hiermee kunt u alle internetverbindingen volgen die vanaf uw computer zijn gemaakt. Zodra een applicatie zelfstandig verbinding wil maken met het World Wide Web, zal de firewall u hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen, nadat de verbinding eerder is geblokkeerd.

Stap 5

Installeer antispyware om spyware op uw pc te vinden. Het werkingsprincipe is hetzelfde als dat van antivirus. Ga erin en voer een scan uit van lokale schijven. Spyware wordt gedetecteerd.

Aanbevolen: