Een Archief Inpakken

Inhoudsopgave:

Een Archief Inpakken
Een Archief Inpakken

Video: Een Archief Inpakken

Video: Een Archief Inpakken
Video: Bestellingen inpakken 2023, Maart
Anonim

Als u bestanden van de ene opslaglocatie naar de andere moet overbrengen, kunt u dit het gemakkelijkst doen door ze in één gedeeld archief in te pakken. Bovendien is het handiger om ze in gecomprimeerde vorm op uw computer of op verwisselbare media op te slaan. Laten we eens kijken naar de procedure voor het inpakken van bestanden met een van de meest voorkomende WinRar-archiveringsprogramma's als voorbeeld.

Een archief inpakken
Een archief inpakken

Noodzakelijk

WinRar-archiver

instructies:

Stap 1

Het is handiger om een groep van meerdere bestanden in een archief te plaatsen met Windows Verkenner, aangezien tijdens het installatieproces elke archiver er opties aan toevoegt die de procedures voor in- en uitpakken vereenvoudigen. Het wordt gestart door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad of door te drukken op de toetsen WIN en E. Ga naar de mappenboom in het linkerdeelvenster van Verkenner naar die waar de bestanden voor het inpakken zijn opgeslagen.

Stap 2

Markeer vervolgens alle vereiste bestanden. Als u een groep bestanden achter elkaar in de lijst wilt selecteren, klik dan op de eerste en druk vervolgens op de SHIFT-toets en, zonder deze los te laten, op de pijl-rechts of pijl-omlaag totdat u het laatste bestand in de lijst bereikt. de groep. En als de benodigde bestanden verspreid zijn over de algemene lijst, klik ze dan allemaal aan met de muis, terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Nadat u alle inhoud van het toekomstige archief hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu, dat tegelijkertijd wordt geopend, het item "Toevoegen aan archief" - hierdoor wordt het archiveringsprogramma gestart.

Stap 4

In het instellingenvenster van het aangemaakte archief dat wordt geopend, moet u de bestandsnaam opgeven in het veld "Archiefnaam". In de regel is het niet nodig om de rest van de instellingen hier te wijzigen, maar indien nodig kunt u bijvoorbeeld het formaat (RAR of ZIP) selecteren door het bijbehorende vakje aan te vinken. U kunt het archief in verschillende delen splitsen door de gewichtslimiet voor elk deel op te geven in het veld "Verdelen in volumes van grootte". Door op de knop "Wachtwoord instellen" op het tabblad "Geavanceerd" te klikken, kunt u de toegang tot het archief sluiten voor iedereen die het codewoord niet kent. Enz. Nadat u alle benodigde markeringen in de archiveringsinstellingen hebt ingesteld, klikt u op de knop "OK". Als resultaat van al deze bewerkingen zal het programma een archief maken met daarin kopieën van de bestanden die u in dezelfde map hebt opgegeven.

Populair per onderwerp