Een Deel Van Een Archief Uitpakken

Inhoudsopgave:

Een Deel Van Een Archief Uitpakken
Een Deel Van Een Archief Uitpakken

Video: Een Deel Van Een Archief Uitpakken

Video: Bestanden Zippen en uitpakken in Windows 10 2022, December
Anonim

Bijna niemand zou de hele inhoud van de kast op de grond dumpen als ze één T-shirt moesten kopen. Dit idee geldt ook bij het werken met archieven. Het is niet nodig om de volledige inhoud uit te pakken als u met het archiveringsprogramma selectief de gewenste bestanden kunt extraheren.

Een deel van een archief uitpakken
Een deel van een archief uitpakken

Het is nodig

  • - WinRAR-programma;
  • - archief.

instructies:

Stap 1

Laad het archief waaruit u enkele bestanden gaat uitpakken in het WinRAR-programma. Gebruik hiervoor de sneltoets Ctrl + O. U kunt net zo goed de opdracht Archief openen uit het menu Bestand gebruiken. Er is nog een andere optie om hetzelfde te doen: selecteer in de vervolgkeuzelijst onder het hoofdmenu van het programmavenster het station waar het gewenste archief zich bevindt. In dit geval wordt de inhoud van de schijf weergegeven in het programmavenster. Selecteer de map waarin het archief zich bevindt en dubbelklik erop met de linkermuisknop Het kan nog eenvoudiger: open de map waarin het archief zich bevindt in de verkenner en dubbelklik erop met de linkermuisknop knop.

Stap 2

Bekijk de inhoud van het archief, gelukkig biedt het WinRAR-programma zo'n mogelijkheid. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand met het archief in het programmavenster. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de optie "Bestand bekijken". U kunt de sneltoets Alt + V gebruiken nadat u het archiefbestand hebt geselecteerd. Om hetzelfde resultaat te krijgen, is de View-knop, die zich direct onder het hoofdmenu bevindt, of de View File-opdracht uit het Commands-menu een goede keuze.

Stap 3

Selecteer de bestanden die u uit het archief gaat extraheren. Om meerdere bestanden tegelijk te selecteren, klikt u erop met de linkermuisknop terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Als u een groot aantal bestanden tegelijk moet selecteren, klikt u met de linkermuisknop op de bovenste, drukt u op de Shift-toets en klikt u op het laatste bestand.

Stap 4

Pak de geselecteerde bestanden uit het archief. Om dit te doen, klikt u op de knop "Uitpakken" onder het hoofdmenu van het programma. Hetzelfde zal gebeuren als u op de Alt + E-toetscombinatie drukt of de opdracht "Uitpakken naar opgegeven map" in het menu "Opdrachten" gebruikt. In het geopende venster met instellingen voor bestandsextractie geeft u de map op waarin de geselecteerde bestanden worden geplaatst uitgepakt uit het archief en klik op de knop OK …

Populair per onderwerp