Een Extensie Kiezen Bij Het Opslaan Van Een Bestand

Inhoudsopgave:

Een Extensie Kiezen Bij Het Opslaan Van Een Bestand
Een Extensie Kiezen Bij Het Opslaan Van Een Bestand

Video: Een Extensie Kiezen Bij Het Opslaan Van Een Bestand

Video: Een Extensie Kiezen Bij Het Opslaan Van Een Bestand
Video: Bestanden bewaren - Waar bestanden opslaan 2023, Maart
Anonim

Alle informatie die op uw computer is opgeslagen, wordt weergegeven in de vorm van bestanden: tekst-, grafische, audio- of videobestanden. Elk bestand heeft zijn eigen specifieke geregistreerde formaat of bestandsnaamextensie.

Een extensie kiezen bij het opslaan van een bestand
Een extensie kiezen bij het opslaan van een bestand

Waarom heeft het bestand een extensie nodig?

Een bestandsnaamextensie (of gewoon een extensie) is een opeenvolgende combinatie van tekens die wordt gebruikt om een gebruiker of software in staat te stellen de inhoud van een bestand te identificeren en te herkennen.

De bestandsextensie wordt toegevoegd en gescheiden van de bestandsnaam met een punt, bijvoorbeeld bloc.txt, waarbij.txt de bestandsextensie is, wat aangeeft dat het document dat deze heeft, zal worden geopend met Kladblok. Dit is een tekstbestand. Wanneer de gebruiker het bestand probeert te openen, wordt automatisch het programma gestart dat overeenkomt met de extensie. In ons voorbeeld is dit een notitieboekje. Sommige extensies geven zelf al aan dat het document een programma is, bijvoorbeeld.exe. Gebruikers zien meestal alleen de naam van het bestand, omdat de extensie hen weinig interesseert.

De extensie kan niet alleen uit een lettercombinatie bestaan, maar ook uit cijfers. Bijvoorbeeld mp3.

Hoe de vereiste extensie in te stellen

Als u bij het werken met een document het in een bepaald formaat moet opslaan, moet u op "bestand" klikken en vervolgens "opslaan als" selecteren en de plaats selecteren waar het document zal worden opgeslagen. Onderaan het geopende venster ziet u twee regels. Op de eerste moet u de naam van uw document invoeren en de tweede dient om de extensie te selecteren. Klik met de linkermuisknop op de vervolgkeuzelijst en u ziet verschillende bestandsindelingen. Selecteer de gewenste extensie en klik op "opslaan".

Vervolgens kunt u het opgeslagen document vinden, de muiscursor ernaartoe verplaatsen en de regel "type" zien - na dit woord is de extensie van uw bestand. Als het overeenkomt met degene die je nodig hebt, dan heb je alles goed gedaan.

Het is de moeite waard om te weten dat het besturingssysteem van de computer zo kan worden geconfigureerd dat de extensie niet wordt weergegeven. Om de weergave te configureren, opent u een map, selecteert u in de linkerbovenhoek "service", vervolgens "mapeigenschappen" of "mapopties", schakelt u vervolgens het selectievakje "extensies voor geregistreerde maptypen verbergen" uit en klikt u op ok. Bestandsextensies worden nu weergegeven voor alle documenten.

Of uw computer nu wel of niet is geconfigureerd om bestandsextensies weer te geven, documenten worden hoe dan ook in het gewenste programma geopend.

Houd er rekening mee dat als u de bestandsnaam moet hernoemen, dit voorzichtig moet doen, onthoud dat u alleen de invoer naar het punt kunt wijzigen, omdat er al een extensietype achter zit, waardoor u het document helemaal niet kunt openen.

Populair per onderwerp