Veelgemaakte Fouten Bij Het Kiezen Van Een Laptop

Veelgemaakte Fouten Bij Het Kiezen Van Een Laptop
Veelgemaakte Fouten Bij Het Kiezen Van Een Laptop

Video: Veelgemaakte Fouten Bij Het Kiezen Van Een Laptop

Video: Veelgemaakte Fouten Bij Het Kiezen Van Een Laptop
Video: 15 Laptop BUYING MISTAKES! 2021 Laptop Buying Guide 2024, April
Anonim

De aanschaf van een elektronisch gadget en apparatuur gaat altijd gepaard met een bepaald risico. Je kunt een product krijgen dat erg duur is, maar zwakke eigenschappen heeft, of omgekeerd - koop het goedkoop, maar krijg een product dat niet lang meegaat. Dit geldt volledig voor de aanschaf van een laptop. Waar moet u op letten om onoplettendheid te voorkomen?

Veelgemaakte fouten bij het kiezen van een laptop
Veelgemaakte fouten bij het kiezen van een laptop

Grootte doet er toe

De afmetingen van het apparaat zijn van groot belang en hebben direct invloed op het verdere werk ermee. De diagonaal van het scherm, de grootte van het toetsenbord en touchpad, evenals het gewicht van het product - al deze factoren spelen een belangrijke rol voor een optimale interactie met de laptop. Neem bijvoorbeeld gewicht. Een laptop die te klein en te licht is, is onhandig in het gebruik (een klein scherm, de knoppen worden samengedrukt als haring in een ton), en te groot - er valt letterlijk een zware last op je handen of rug, omdat je moet draag een tas of rugzak met een gadget … Overweeg welke laptop het beste bij u past: klein voor op reis of groter voor thuiswerk.

Ik heb meer toestemming nodig!

Veel mensen jagen roekeloos op de hoogst mogelijke schermresolutie. Het optimale Full HD-formaat is niet langer "in de mode" en de nieuwste ontwikkelingen met resoluties tot 3800x2120 pixels hebben haast om het te vervangen. Kopers van "monsters" met dergelijke schermen geloven dat zodra de resolutie hoger is, de kwaliteit schandalig zal zijn. Maar er is één punt. Waar vind je inhoud voor dergelijke kansen? Bestaande games en films zullen hoe dan ook niet over hun hoofden springen en besturingssystemen zullen de werking van apparaten met dergelijke kenmerken niet correct kunnen garanderen.

Externe aansluitingen

Het gaat erom hoe uw laptop contact maakt met randapparatuur. Om niet in de war te raken, is het absoluut noodzakelijk om de beschikbare connectoren op het model te onderzoeken, zodat u in de toekomst, bij het aansluiten van bijvoorbeeld een externe schijf, niet zult ontdekken dat de bijbehorende poort of connector gewoon ontbreekt.

De donkere kant van laptops - transformatoren

Zeer populair nu "hybriden" - het product van het sombere genie van laptopfabrikanten. Ze combineren de mogelijkheden van een laptop en een tablet. Zoals gewoonlijk het geval is, leveren pogingen om twee verschillend functionele apparaten te "koppelen" niet altijd effectieve resultaten op. Als je plotseling besluit dat je zo'n apparaat nodig hebt, zul je moeten betalen - ze zijn erg duur. U moet echter geen goedkope opties kopen - koop een product dat in beide vormen niet goed zal werken.

Schermdekking

Bij het kiezen van een laptop zijn modellen met een glanzend scherm de belangrijkste attractie. De helderheid en verzadiging van het beeld is indrukwekkend en doet je een keuze maken in je voordeel. Als het apparaat echter bedoeld is om buitenshuis te worden gebruikt, zal een dergelijke matrixcoating slecht werken. Schittering door zonlicht maakt het werken op een laptop oncomfortabel.

Aanbevolen: