Welk Bestandssysteem Te Kiezen Bij Het Installeren Van Windows

Inhoudsopgave:

Welk Bestandssysteem Te Kiezen Bij Het Installeren Van Windows
Welk Bestandssysteem Te Kiezen Bij Het Installeren Van Windows

Video: Welk Bestandssysteem Te Kiezen Bij Het Installeren Van Windows

Video: Welk Bestandssysteem Te Kiezen Bij Het Installeren Van Windows
Video: Machtigingsproblemen tijdens het installeren van software oplossen in Windows 10 2024, April
Anonim

De kwestie van het kiezen van een bestandssysteem kan alleen rijzen bij het installeren van Windows XP (of zelfs eerdere versies van het besturingssysteem). Vanaf Vista is er geen alternatief - alle volgende versies van Windows worden alleen op NTFS-partities (volumes) geïnstalleerd. De reden voor deze beperking is heel eenvoudig. FAT32 (vooral FAT16) bieden geen betrouwbare opslag van informatie en hebben niet de mogelijkheid om veel nieuwe systeemfuncties te implementeren.

Het bestandssysteem biedt toegang tot bestanden op schijf
Het bestandssysteem biedt toegang tot bestanden op schijf

Kenmerken van het FAT 32-bestandssysteem

De naam van het FAT-bestandssysteem - Bestandstoewijzingstabel weerspiegelt de methode van gegevensopslag die erin wordt gebruikt in de vorm van een "bestandstoewijzingstabel". Als deze tabel beschadigd is, gaat alle in de computer ingevoerde informatie verloren.

FAT32 ondersteunt geen logische partities op de harde schijf die groter zijn dan 2 TB. De grootte van het opgeslagen bestand mag niet groter zijn dan 4 GB, wat te klein is voor een moderne gebruiker.

Het belangrijkste kenmerk van een bestandssysteem is de stabiliteit. Bij gebruik van FAT32 treedt een veel voorkomende fout op vanwege onjuist geschreven gegevens over de beschikbaarheid van vrije ruimte.

Een bestandssysteem is een opslagstructuur voor bestanden en mappen die toegang geeft tot gegevens die op een harde schijf zijn opgeslagen.

Deze fout treedt op wanneer het proces van het kopiëren, verplaatsen of verwijderen van documenten mislukt en is te wijten aan het feit dat Windows geen tijd heeft om nieuwe gegevens vast te leggen. De situatie kan alleen worden gecorrigeerd door een volledige controle van de harde schijf met behulp van speciale programma's.

Een ander ernstig nadeel van FAT32 is de snelle fragmentatie van de harde schijf, wat niet alleen het werk vertraagt, maar ook kan leiden tot een volledige crash van het bestandssysteem.

FAT32 wordt tegenwoordig het meest gebruikt bij het formatteren van flashdrives. Selecteer dit bij het installeren van Windows als u een multiboot-configuratie moet maken met Windows XP Professional en een besturingssysteem dat FAT vereist. In de meeste gevallen kunt u Windows het beste op een NTFS-partitie installeren.

Bestandssysteem NTFS

In tegenstelling tot FAT32 worden alle gegevens over de locatie en kenmerken van bestanden opgeslagen in een systeembestand dat verborgen is voor gebruikersacties. Deze opslagmethode is betrouwbaarder en biedt gegevensbescherming bij systeemstoringen. De hoeveelheid schijfruimte in NTFS is praktisch onbeperkt.

Het NTFS-systeem maakt het mogelijk om de toegang tot bestanden en mappen te controleren, dat wil zeggen dat u kunt specificeren welke van de gebruikers het recht heeft om met een bepaald document te werken en welke acties hij kan uitvoeren.

Met Windows XP Professional kunt u een FAT-partitie converteren naar een NTFS-bestandssysteem zonder gegevens te verliezen met behulp van de opdracht Converteren.

Bovendien kunt u met NTFS gegevens op een schijf coderen met behulp van Microsoft's Encryption System (EFS). Bestanden blijven versleuteld als ze worden verplaatst en hernoemd. De mate van bescherming is ruim voldoende voor een gewone gebruiker. Met NTFS kunt u schijfquota instellen en de ruimte op de harde schijf beperken die wordt ingenomen door de documenten van een bepaalde gebruiker.

NTFS heeft zijn eigen compressie-algoritme dat de prestaties niet verslechtert. Compressie kan zowel op bestanden en mappen als op hele schijven worden toegepast. Gecomprimeerde NTFS-bestanden nemen minder ruimte in beslag en kunnen door elke Windows- of MS-DOS-toepassing worden gelezen of geschreven zonder eerst uit te pakken.

Een andere innovatie in NTFS zijn koppelpunten. Met hun hulp kunt u verschillende mappen definiëren die niet aan elkaar zijn gekoppeld als één schijf. Dit maakt het mogelijk om de verschillende informatie die in het systeem zit op één plek te verzamelen. Alleen met het NTFS-bestandssysteem kunt u alle functies van WindowsXP implementeren.

Aanbevolen: