Hoe Maak Je Een Diskettestation Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diskettestation Schoon
Hoe Maak Je Een Diskettestation Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Diskettestation Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Diskettestation Schoon
Video: Destroy - Floppy Disk (Floppy, Diskette) 2023, Maart
Anonim

Als uw drive stopt met het lezen van schijven of ze nauwelijks leest, is deze verstopt. Om precies te zijn, de leeskop is verstopt. Het moet worden schoongemaakt om de schijf weer te laten werken. Maar eerst moet je het demonteren. Zet je gereedschap klaar en ga aan de slag.

Hoe maak je een diskettestation schoon
Hoe maak je een diskettestation schoon

Noodzakelijk

  • Twee kleine schroevendraaiers. De ene is plat en de andere is kruis;
  • Een zachte borstel (een grote is ook geschikt voor het aanbrengen van cosmetica);
  • Speciale compacte stofzuiger voor elektronica.

instructies:

Stap 1

Een borstel alleen is niet genoeg, want vuil en stof hebben een onaangename neiging om zich zelfs op de meest ontoegankelijke plaatsen op te hopen. Bovendien is een stofzuiger op de boerderij niet overbodig, omdat deze kan worden gebruikt om stof uit alle scheuren en hoeken en gaten van de systeemeenheid te verwijderen.

Stap 2

Draai de schijf op zijn achterkant en verwijder de schroeven waarmee de behuizing is bevestigd. Naast de schroeven zijn er ook vergrendelingen die de behuizing en het voorpaneel vastzetten. Druk gewoon met een platte schroevendraaier de vergrendelingen in en schuif het paneel iets naar voren zodat het niet weer vastklikt. Op dezelfde manier "verwijder" de vergrendelingen van de behuizing.

Stap 3

Nadat u de binnenkant van de omvormer heeft blootgelegd, verwijdert u de drukplaat door de twee schroeven los te draaien. Verwijder vervolgens de uitvoerlade. Trek het met uw handen recht omhoog tot aan de stop die wordt aangegeven door de pijl. Til de stop voorzichtig op met een schroevendraaier en schuif de lade verder totdat deze volledig loskomt.

Stap 4

Verwijder nu de ring van de uitvoerlade en ga verder met het reinigingsproces zelf. Je kunt het voorpaneel wassen met een bak met zeep of gewoon lopen met een zachte borstel. Neem alleen in dit geval voldoende tijd om deze onderdelen volledig te drogen.

Stap 5

Stof dat zich op de laserlens heeft opgehoopt, kan worden verwijderd met een zachte borstel. Alcohol en watten is de klassieke methode. Maar het is beter om het niet te riskeren, want alcohol is niet altijd schoon en watten kunnen vezels achterlaten op de te reinigen onderdelen. Wees voorzichtig met uw handen - raak de lens niet aan. De drukring kan worden gestofzuigd. En ten slotte, laat een stofzuiger door alle binnenkanten van de schijf lopen, waarin alleen stof kan zijn.

Stap 6

De montage gebeurt in precies de tegenovergestelde volgorde. Alleen hier is er een kleine subtiliteit - beweeg het beweegbare paneel aan de voorkant van het mechanisme heen en weer, zodat de uiterste pin erop duidelijk in de geleiders van de opvangbak valt. Vergeet ook niet de bezel erop te zetten.

Populair per onderwerp