Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Bureaublad
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Bureaublad

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Bureaublad

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Bureaublad
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Maart
Anonim

De gebruiker moet mogelijk een screenshot van het bureaublad maken om ontwerpideeën met vrienden te delen, een gedachte illustreren die moeilijk of lang in woorden uit te leggen is, om hulp vragen door een systeemfoutvenster te tonen aan competente mensen, en in een aantal andere gevallen. Er zijn verschillende manieren om programmatisch een foto van het scherm te maken.

Hoe maak je een screenshot van het bureaublad
Hoe maak je een screenshot van het bureaublad

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het bureaublad precies weergeeft wat u wilt vastleggen: een achtergrond met snelkoppelingen, een specifieke map, een dialoogvenster of de gewenste webpagina, druk op de PrintScreen-knop op uw toetsenbord. De bureaubladafbeelding wordt naar het klembord gekopieerd - een soort tijdelijke opslag van informatie. Nu moet je het in een apart bestand plaatsen.

Stap 2

Hiervoor is het beter om grafische editors te gebruiken. Als u in de toekomst niet van plan bent de afbeelding te bewerken, is het niet nodig om professionele programma's zoals Adobe Photoshop of CorelDraw te gebruiken, een eenvoudige Paint-toepassing is voldoende.

Stap 3

Start een geschikte grafische editor en maak een nieuw canvas door Nieuw te kiezen in het menu Bestand. Als u de resolutie van uw monitor kent, geeft u onmiddellijk de gewenste canvasparameters op in de velden "Hoogte" en "Breedte". In sommige toepassingen wordt automatisch een leeg canvas gemaakt.

Stap 4

Plak je afbeelding vanaf het klembord. Om dit te doen, selecteert u de opdracht "Plakken" in het menu "Bewerken" of gebruikt u de toetsen Ctrl + V (Shift + Insert) op het toetsenbord. Als er een verzoekvenster verschijnt waarin u wordt gevraagd de canvasgrootte te vergroten zodat deze in de schermafbeelding past, antwoord dan bevestigend.

Stap 5

Sla het bestand op in een van de grafische formaten:.jpg,.jpg, png,.

Stap 6

Er zijn ook speciale programma's om beelden van het beeldscherm vast te leggen, zoals Quick Screen Capture of Fraps. Installeer de applicatie op uw computer, start deze op en gebruik de sneltoets gespecificeerd in het programma om een screenshot van het bureaublad te maken. Het voordeel van dergelijke applicaties is dat alle screenshots direct worden opgeslagen in het formaat van grafische bestanden in een map die u vooraf opgeeft.

Populair per onderwerp