Hoe De Netwerksleutel Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerksleutel Te Vinden
Hoe De Netwerksleutel Te Vinden

Video: Hoe De Netwerksleutel Te Vinden

Video: Hoe De Netwerksleutel Te Vinden
Video: wifi wachtwoord achterhalen 2023, Maart
Anonim

Om de toegang tot het lokale netwerk via draadloze verbindingen te beveiligen, wordt een beveiligingssleutel gebruikt - een reeks cijfers en letters, die in feite een gewoon wachtwoord is. Praktisch hetzelfde in doel en formaat, het codewoord wordt gebruikt om netwerkcomputers aan te sluiten op de "thuisgroep". Deze twee sleutels worden het vaakst gebruikt bij het werken op LAN's thuis of op kantoor.

Hoe de netwerksleutel te vinden
Hoe de netwerksleutel te vinden

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot alle instellingen van de draadloze verbinding, inclusief de beveiligingssleutel, moet je in het bedieningspaneel van het apparaat komen dat de werking van het toegangspunt verzekert. Dit paneel en de ingang ervan zijn door verschillende fabrikanten van netwerkapparaten anders georganiseerd. Als u bijvoorbeeld een D-Link-router gebruikt, start u een browser, typt u http://192.168.0.1 in de adresbalk en drukt u op Enter. Dit moet gebeuren op de computer die al toegang heeft tot het lokale netwerk. Voer op de pagina die wordt geladen de login en het wachtwoord in om het configuratiescherm te openen, evenals de code van de afbeelding - "captcha". Klik op de knop Inloggen en krijg toegang tot de routerinstellingen als u zich niet vergis.

Stap 2

Klik op de link Wireless Setup in de linkerkolom van het paneel en klik op de volgende geladen pagina op de knop Manual Wireless Connection Setup. De router toont u de huidige draadloze instellingen. Scroll naar beneden en in het allerlaatste veld - Netwerksleutel - vind je de beveiligingssleutel voor dit draadloze netwerk.

Stap 3

Het is nog gemakkelijker om de toegangssleutel van uw thuisgroep te zien. De enige voorwaarde is dat de computer de eigenaar van deze groep moet zijn of ermee verbonden moet zijn. De eenvoudigste manier om deze sleutel te zien is via de standaard Windows-bestandsbeheerder - "Verkenner". Start het met behulp van de Win + E-sleutelset of via het "Computer" -object - het wordt zowel op het bureaublad als in het hoofdmenu van het systeem geplaatst.

Stap 4

Wacht tot "Explorer" alle beschikbare netwerkverbindingen scant en in de linkerkolom verschijnt het opschrift "Thuisgroep" met een lijst van de computers die nu online zijn. Klik met de rechtermuisknop op het bijschrift en selecteer Thuisgroepwachtwoord weergeven. Explorer start een van de componenten van het Configuratiescherm, waarin de netwerktoegangssleutel die u nodig hebt in grote zwarte letters op een gele achtergrond wordt afgedrukt.

Populair per onderwerp