De Netwerksleutel Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Netwerksleutel Wijzigen
De Netwerksleutel Wijzigen

Video: De Netwerksleutel Wijzigen

Video: De Netwerksleutel Wijzigen
Video: Wachtwoorden wijzigen 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een draadloze verbinding te beveiligen staat buiten kijf voor elke gebruiker. De beveiligingssleutel is het belangrijkste hulpmiddel bij het uitvoeren van een dergelijke beveiliging. Daarom verdient het wijzigen van de beveiligingssleutel van een draadloos netwerk de meest serieuze overweging.

De netwerksleutel wijzigen
De netwerksleutel wijzigen

Noodzakelijk

Windows 7

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de configuratie van de beveiligingssleutel voor het draadloze netwerk uit te voeren.

Stap 2

Voer de waarde "netwerk" in het zoekbalkveld in en klik op de knop "Zoeken" om de uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 3

Selecteer "Netwerkcentrum" en ga naar "Een verbinding of netwerk instellen".

Stap 4

Vouw de koppeling Netwerkinstellingen uit en selecteer Volgende om de wizard Netwerkinstellingen te starten.

Stap 5

Zorg ervoor dat u de verschillen begrijpt tussen de drie belangrijkste coderingsmethoden die worden gebruikt in draadloze verbindingen: - WPA of WPA2 (Wi-Fi Protected Access) - waarmee gegevens worden gecodeerd die worden uitgewisseld tussen het apparaat en het toegangspunt met behulp van een wachtwoordzin-beveiligingssleutel; - Wired Equivalent Privacy (WEP) - verouderde en verouderde beveiligingsmethode die wordt ondersteund door eerdere versies van apparatuur; - 802.1x-protocol - gebruikt in bedrijfsnetwerken.

Stap 6

Geef de gewenste waarden op voor de netwerknaam en de wachtwoordzin voor de beveiligingssleutel in de overeenkomstige velden van het Setup Wizard-venster dat wordt geopend en pas het selectievakje toe op het veld "Automatisch verbinden"

Stap 7

Selecteer WPA2-Personal (aanbevolen) in de vervolgkeuzelijst Beveiligingsniveau en selecteer AES (aanbevolen) in het vervolgkeuzemenu Versleutelingstype.

Stap 8

Klik op de knop "Volgende" om uw keuze te bevestigen en volg de verdere aanbevelingen van de wizard.

Stap 9

Geef de opdracht "Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk" op en klik op de knop "Volgende" als u de WEP-coderingsmethode wilt gebruiken.

Stap 10

Gebruik de WEP-optie in het gedeelte "Beveiligingstype" in het geopende dialoogvenster met informatie over het draadloze netwerk en geef de vereiste waarden op in de overeenkomstige velden.

Stap 11

Bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken en gebruik de optie "Verbindingsinstellingen wijzigen".

Stap 12

Ga naar het tabblad Beveiliging van het nieuwe dialoogvenster en pas het selectievakje toe op het veld Algemeen in de groep Beveiligingstype.

Stap 13

Bevestig uw selectie door op OK te klikken en pas de geselecteerde wijzigingen toe door op Sluiten te klikken.

Aanbevolen: