Hoeveel RAM Heb Je Nodig In

Hoeveel RAM Heb Je Nodig In
Hoeveel RAM Heb Je Nodig In

Video: Hoeveel RAM Heb Je Nodig In

Video: Hoeveel RAM Heb Je Nodig In
Video: Hoeveel werkgeheugen heb ik nodig? 2024, April
Anonim

De eisen voor de hoeveelheid RAM groeien met de release van nieuwe versies van Windows, de opkomst van nieuwe resource-intensieve applicaties en vooral games. De kwestie van het kiezen van de hoeveelheid geheugen blijft relevant voor iedereen die van plan is een pc aan te schaffen of te upgraden.

Hoeveel RAM heb je nodig in 2019
Hoeveel RAM heb je nodig in 2019

Allereerst moet u beslissen voor welke taken u uw computer wilt gebruiken.

Als dit een kantoormachine is die wordt gebruikt voor niet-veeleisende toepassingen zoals een tekstverwerker en surfen op internet, dan is 4 GB RAM voldoende voor jou.

Theoretisch kan 2 GB voldoende zijn voor kantoortaken. Als u bijvoorbeeld een 32-bits Windows 7 of ouder besturingssysteem en een verouderde kantoorsuite gebruikt. Maar in dit geval kunnen er problemen ontstaan door een gebrek aan geheugen bij het werken met een groot aantal browsertabbladen of een groot aantal documenten. Bovendien voorkom je op deze manier dat je toegang krijgt tot nieuwe versies van OS en programma's.

Voor een thuismultimediastation - voor het kijken van films en het luisteren naar muziek - is 4 GB geheugen ook voldoende.

Voor games heb je minimaal 8 GB RAM nodig. Dit is voldoende om bijvoorbeeld alle sessiegames (Dota2, CS: GO, WoT, PUBG, etc.) of MMO's (World of Warcraft, Lineage 2, Final Fantasy XIV, The Elder Scrolls Online, etc.) te spelen., met een marge van enkele jaren vooruit, evenals voor de meeste moderne games op gemiddelde en hoge instellingen.

Om in de laatste nieuwigheden op ultra-instellingen te spelen en als basis voor meerdere jaren van tevoren, heb je 16 GB RAM nodig. Met hetzelfde bedrag kunt u het wisselbestand verwijderen om de levensduur van uw SSD te verlengen en toepassingen te versnellen.

Ten slotte hebt u voor sommige resource-intensieve taken, zoals modellering of grafische verwerking, maximaal 32 GB RAM nodig.

Houd er rekening mee dat als u een videokaart gebruikt die in de processor is ingebouwd, deze 500 MB tot 2 GB van uw geheugen reserveert, waardoor deze niet toegankelijk is voor het systeem.

Naast het kiezen van de hoeveelheid geheugen, moet u een mogelijke upgrade plannen. Een van de aspecten waarmee u rekening moet houden, is het aantal RAM-slots op het moederbord. In de regel is het de moeite waard om twee geheugenmodules aan te schaffen voor dual-channel gebruik. Er wordt bijvoorbeeld 8 GB geheugen aangeschaft in twee modules van 4 GB.

Als er 4 geheugenslots zijn, zijn er geen problemen met de upgrade. Maar als het bord slechts twee van dergelijke slots heeft, moet u het oude geheugen verkopen en een nieuwe kopen.

Een mogelijke optie is de aanschaf van één geheugenmodule, met de aanschaf van de tweede na verloop van tijd, wanneer het geld verschijnt.

Dus voor kantoortoepassingen, internetten en multimedia heb je 4 GB nodig. Voor games "hier en nu" 8 GB. Voor de laatste nieuwe producten op ultra instellingen en voor de toekomst - 16 GB. En voor sommige professionele taken - 32 GB RAM.

Aanbevolen: