Hoe Kies Je Een USB-stick

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een USB-stick
Hoe Kies Je Een USB-stick

Video: Hoe Kies Je Een USB-stick

Video: Hoe Kies Je Een USB-stick
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, April
Anonim

Iedereen die regelmatig een computer gebruikt, heeft een flashstation nodig. Een dergelijk apparaat is uitermate geschikt voor het overbrengen en opslaan van een verscheidenheid aan informatie. Vaak letten mensen bij het kiezen van een USB-flashstation alleen op het volume van de schijf. In feite heeft het apparaat echter een aanzienlijk groter aantal parameters waar aandacht aan moet worden besteed.

Hoe kies je een USB-stick
Hoe kies je een USB-stick

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen over het volume van de schijf. Ook al heb je nu weinig ruimte voor informatie nodig, beperk je in ieder geval niet tot een schijf met een minimaal volume, want de prijs voor apparaten van 128 MB, 256 MB, 512 MB is erg laag. Die laatste optie is qua prijs/kwaliteit verhouding het meest optimaal, maar bedenk dat het onmogelijk is om films of andere grote bestanden op zo'n schijf op te slaan. In dit geval kunt u het beste een USB-stick van 1-2 GB aanschaffen.

Stap 2

Dan kun je naar de baudrate gaan. Tegenwoordig schrijven de meeste modellen informatie met een snelheid van 10 mb/s, en lezen ze anderhalf keer sneller. Er zijn zowel snellere als langzamere schijven, dus let bij het kopen op de naam van het specifieke apparaat. Als de naam bijvoorbeeld de woorden "high speed" of "Ultra fast" bevat, dan onderscheidt een dergelijke aandrijving zich zeker door zijn hoge werksnelheid. Deze parameter is, net als de betrouwbaarheid van het apparaat zelf, afhankelijk van de fabrikant. De meest populaire zijn flashdrives van Kingston, SanDisk, Samsung.

Stap 3

Ontwerp en afmetingen. In winkels vind je modellen in zowel middelgrote als kleine maten. In dit geval hangt het allemaal af van uw voorkeuren, omdat kleine apparaten veel gemakkelijker te verliezen zijn, en ze zijn veel duurder. Het apparaat dat wordt gebruikt om informatie op te slaan, moet in de eerste plaats betrouwbaar zijn, dus er zijn schokbestendige, waterdichte modellen op de markt. De USB-stekker hoeft niet te worden afgedekt met een dop, bij sommige modellen kan deze worden verborgen in de behuizing.

Stap 4

Extra functies. In winkels vindt u apparaten met kopieerbeveiliging (deze functie wordt geïmplementeerd met behulp van een speciale jumper). Je vindt er ook modellen met een vingerafdrukscanner, een cryptomodule die wordt gebruikt om gegevens te versleutelen. Onthoud dat extra bescherming een hoger prijskaartje met zich meebrengt.

Aanbevolen: