Hoe Verborgen Mappen In Vista Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Mappen In Vista Te Openen
Hoe Verborgen Mappen In Vista Te Openen

Video: Hoe Verborgen Mappen In Vista Te Openen

Video: Hoe Verborgen Mappen In Vista Te Openen
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven windows (vista) 2024, April
Anonim

In het besturingssysteem Windows Vista zijn systeembestanden en mappen beschermd tegen de gebruiker: hij ziet dergelijke mappen eenvoudigweg niet en kan ze bijgevolg niet invoeren of verwijderen.

Hoe verborgen mappen in Vista te openen
Hoe verborgen mappen in Vista te openen

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Maar soms is het nodig om verborgen mappen te "zien", bijvoorbeeld om gedownloade bestanden in tijdelijke browsermappen te vinden. Open "Deze computer" en ga naar een willekeurige map op de harde schijf van uw computer. Ga naar het item "Service" van het hoofdvenstermenu. Om dit te doen, drukt u op alt="Afbeelding" op het toetsenbord of klikt u op het juiste item. Selecteer het menu-item "Mapopties". Het hoofdvenster met eigenschappen voor de geselecteerde map wordt geopend. Het heeft verschillende tabbladen. Klik op het tabblad genaamd "Bekijken". Bekijk de lijst met eigenschappen op dit tabblad.

Stap 2

Zoek het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en vink het vakje ernaast aan. Let ook op het item "Beveiligde systeembestanden verbergen" - schakel het selectievakje ernaast uit. Klik op de knop "Toepassen" om het systeem de juiste wijzigingen aan te brengen in de weergave van de mappen "Deze computer". Om het resultaat van het werk te controleren, gaat u naar het gedeelte "C:" van uw harde schijf. Nu ziet u veel meer mappen dan normaal: eerder verborgen mappen worden toegevoegd aan de gebruikelijke. U kunt onderscheid maken tussen systeemmappen en gewone mappen door hun uiterlijk: systeemmappen zijn doorschijnend.

Stap 3

Laat deze instellingen niet permanent staan als uw computer wordt gebruikt door kinderen of onervaren gebruikers. Systeemmappen kunnen per ongeluk onbewust van de harde schijf worden verwijderd. In bijna alle Windows-besturingssystemen kunnen verborgen mappen alleen worden geopend na weergave-instellingen. Meestal worden deze opties standaard ingesteld wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert. In dit geval worden alle systeemmappen en -bestanden automatisch verborgen en ontoegankelijk voor de gebruiker, tenzij u de weergave van systeembestanden en -mappen inschakelt.

Aanbevolen: