De Prestaties Van Een Videokaart Controleren

Inhoudsopgave:

De Prestaties Van Een Videokaart Controleren
De Prestaties Van Een Videokaart Controleren

Video: De Prestaties Van Een Videokaart Controleren

Video: De Prestaties Van Een Videokaart Controleren
Video: Gaming prestaties verbeteren 2024, April
Anonim

Een veel voorkomende situatie is wanneer een videokaart wordt gekocht of beschikbaar is, maar ik wil de prestaties ervan weten. Dit wordt meestal gedaan ter vergelijking met andere videokaarten om te bepalen hoe comfortabel het is om een game te spelen met bepaalde video-instellingen, en soms gewoon uit sportinteresse.

De prestaties van een videokaart controleren
De prestaties van een videokaart controleren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - videokaart;
  • - een spel.

instructies:

Stap 1

De prestaties van een videokaart worden bepaald door het aantal fps (frames per seconde) dat deze onder bepaalde instellingen in een bepaalde toepassing kan produceren. Allereerst zijn games relevant voor het meten van de prestaties van een videokaart, dus ze zullen worden overwogen. Een goede prestatie-indicator, wat een comfortabel tijdverdrijf in je favoriete game betekent, is een waarde van minimaal 60 fps, dus je moet je erop concentreren.

Stap 2

Om de prestaties van een videokaart te meten, selecteer je eerst de games die voor jou belangrijk zijn. Het heeft geen zin als een 10 jaar oude game die je niet gaat spelen uitstekende prestaties laat zien. Zorg er daarnaast voor dat de game actief gebruik maakt van de 3D-bronnen van je kaart, anders krijg je geen adequaat beeld van de prestaties van de kaart. En tot slot, zorg ervoor dat het spel populair genoeg is en dat andere gebruikers er ook tests op doen, want anders kun je je videokaart niet met anderen vergelijken.

Stap 3

De meeste moderne games hebben ingebouwde tools om het aantal frames per seconde te meten, de zogenaamde benchmarks. Bij het starten van de benchmark wordt gedurende enkele minuten een speciaal voor het meten van prestaties opgenomen game-demoscène afgespeeld, waarna de game de gemiddelde prestatie van de videokaart in fps laat zien.

Stap 4

Wanneer de keuze is gemaakt, gaat u in feite over tot testen. Start uw computer opnieuw op voordat u gaat testen en voer geen programma's uit. Om te testen, start je de game en selecteer je de video-instellingen die je nodig hebt. Voer de benchmark 3-5 keer uit. De echte prestatie van de kaart is de gemiddelde waarde van elk van de 3-5 runs.

Aanbevolen: