Hoe Het Scherm Op Te Slaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Op Te Slaan?
Hoe Het Scherm Op Te Slaan?

Video: Hoe Het Scherm Op Te Slaan?

Video: Hoe Het Scherm Op Te Slaan?
Video: Hoe SLA je iemand KNOCKOUT? 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een screenshot te maken en op te slaan kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens een spectaculaire game, bij het kijken naar een heldere film of bij het chatten op Skype met iemand anders. U kunt dit doen met speciale toetsen of applicaties.

Hoe het scherm op te slaan?
Hoe het scherm op te slaan?

instructies:

Stap 1

Druk op de toets Print Screen of PrScn, die zich meestal rechtsboven op het toetsenbord bevindt. Het enige doel is precies om screenshots te maken. Op sommige bijzonder compacte toetsenborden kan de toets worden gecombineerd met een andere functie, dus wees voorzichtig. Op sommige laptops, tablets en andere computers wordt het bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met de Fn-toets.

Stap 2

Direct na het indrukken van de toets wordt het schermbeeld opgeslagen in het virtuele geheugen van het systeem. Om een momentopname te maken van een deel van het huidige beeld op het scherm, drukt u op de combinatie van Shift en Print Screen, terwijl de applicatie in venstermodus moet worden gestart, maar niet elke software ondersteunt deze functie.

Stap 3

Plak de gemaakte schermafbeelding uit RAM in een grafische editor of tekstdocument. Om dit te doen, moet u willekeurig met de rechtermuisknop op het bestand in het werk klikken en "Plakken" selecteren, op deze functie in het menu "Bewerken" klikken of de afbeelding met de muis naar het programmaveld slepen. De schermafbeelding wordt ook ingevoegd met de sneltoetsen Ctrl en V. Sla daarna het document met de afbeelding op de gebruikelijke manier op.

Stap 4

Er zijn andere manieren om een screenshot te maken met behulp van gespecialiseerde programma's. Probeer bijvoorbeeld de SnagIt-toepassing te installeren, die niet alleen is ontworpen voor schermopname, maar ook uitgebreide fotobewerkingsmogelijkheden heeft. In dezelfde applicatie zijn er ingebouwde tools waarmee u verschillende tekens, inscripties kunt toepassen, fragmenten kunt selecteren, verschillende afbeeldingen kunt combineren, enz. U kunt ook een van de verschillende indelingen kiezen om de gemaakte schermafbeeldingen op te slaan, wat van invloed is op hun kwaliteit en grootte.

Aanbevolen: