Hoe Een Schijf Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Te Kopen?
Hoe Een Schijf Te Kopen?

Video: Hoe Een Schijf Te Kopen?

Video: Hoe Een Schijf Te Kopen?
Video: Een nieuwe processor kopen. Paradigit legt uit waar u op moet letten. 2024, Maart
Anonim

Waarschijnlijk moesten de meeste gebruikers van een personal computer informatie naar schijven schrijven. Als er weinig ruimte over is op de harde schijf van de computer, wordt in de regel een deel van de informatie naar hen overgebracht. Waren de eerste schijven, die een capaciteit hadden van slechts 700 megabyte, tegenwoordig veel hoger.

Hoe een schijf te kopen?
Hoe een schijf te kopen?

Het is nodig

Een computer

instructies:

Stap 1

Het is de moeite waard om schijven te kopen, afhankelijk van de informatie die u erop wilt opslaan. U moet ook overwegen welke schijven door uw optische drive worden ondersteund. De meeste computers hebben nu optische stations die alle formaten ondersteunen, behalve Blu-ray. Blu-ray is een nieuw schijfformaat dat nog niet erg wijdverbreid is. Het volume van schijven van dit formaat is 25/50 gigabyte.

Stap 2

Voor het opslaan van tekstinformatie, documenten, tabellen is het beter om gewone CD/R-schijven te gebruiken. Hoewel hun capaciteit slechts 700 megabyte is, is dit voldoende voor dergelijke bestanden. Bovendien worden dergelijke schijven door absoluut elk optisch station ondersteund. Het is mogelijk dat de opgenomen documenten moeten worden geopend op een oude kantoorcomputer, waar de optische drive geen dvd-schijven leest. Bovendien zijn dvd's duurder.

Stap 3

Voor het opnemen van films, programma's, videobestanden is het beter om dvd-schijven te kopen. Bestanden van dit formaat nemen meestal veel ruimte in beslag, en veel meer van deze informatie zal op een dvd worden opgenomen dan op een cd/r. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat de volledige dvd-ruimte vol zal zijn. Als je veel films gaat branden, dan kun je beter dvd's kopen in grote dozen, 20 of meer schijven. Op deze manier zal het goedkoper zijn.

Stap 4

Voor foto's is het ook beter om dvd's te kopen. Moderne digitale camera's hebben matrixen van 10 megapixels. Sommige foto's kunnen meer dan 10 megabyte groot zijn. En aangezien u meestal veel foto's moet opnemen, is het gebruik van een dvd-schijf erg handig. Bovendien, als u opneemt met een multisessie, kunnen er voortdurend nieuwe foto's aan de dvd-schijf worden toegevoegd totdat het schijfgeheugen volledig leeg is.

Stap 5

Als u de schijf wilt gebruiken als tijdelijke opslag van informatie en om informatie van de ene computer naar de andere over te zetten, koop dan een dvd/rw. Dit type schijf kan meerdere keren worden overschreven.

Aanbevolen: