Hoe De Bitness Van Windows 7 Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitness Van Windows 7 Te Achterhalen
Hoe De Bitness Van Windows 7 Te Achterhalen

Video: Hoe De Bitness Van Windows 7 Te Achterhalen

Video: Hoe De Bitness Van Windows 7 Te Achterhalen
Video: Как перейти с 32 bit на 64 bit Windows 7 без флешки или диска и без потери данных (Способ №2) 2024, Mei
Anonim

De bitdiepte van het Windows 7-besturingssysteem bepaalt niet alleen de mogelijkheden, maar ook de software die kan worden geïnstalleerd. Ook hangt de hoeveelheid van het maximaal mogelijke RAM ervan af. Dus als u besluit meer dan vier gigabyte RAM te installeren, moet u eerst de bitdiepte van uw besturingssysteem achterhalen.

Hoe de bitness van Windows 7 te achterhalen
Hoe de bitness van Windows 7 te achterhalen

Het is nodig

  • - Computer met Windows 7;
  • - TuneUp Utilities-applicatie.

instructies:

Stap 1

De eerste manier om de bitness van Windows 7 te zien, is als volgt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu Eigenschappen. Er verschijnt een venster met basisinformatie over uw computer. In dit venster is er een sectie "Systeem". Zoek de regel "Systeemtype" erin. Er zal schriftelijke informatie zijn over de bitness van uw besturingssysteem. Het is een 32- of 64-bits besturingssysteem.

Stap 2

U kunt op deze manier ook meer te weten komen over de bitness van het besturingssysteem. Klik op Begin. Voer vervolgens in het zoekvak "Systeeminformatie" in. Selecteer in de lijst met gevonden resultaten Systeeminformatie. Na een paar seconden verschijnt er een venster met informatie over uw besturingssysteem. Zoek in het venster dat verschijnt de regel "Type". Als de waarde op deze regel x86 is, betekent dit dat u een 32-bits besturingssysteem hebt. Als de waarde in deze regel EM64T is, dan heb je een 64-bits besturingssysteem.

Stap 3

Als u naast de bitdiepte meer informatie nodig heeft, dan helpt de applicatie TuneUp Utilities u daarbij. Download dit programma van internet en installeer het op uw computer. Start het op.

Stap 4

Na de eerste keer opstarten zal het uw computer scannen. Er verschijnt dan een dialoogvenster met suggesties voor systeemoptimalisatie en het oplossen van problemen. Hier, handel naar eigen goeddunken. Als je tijd hebt, kun je akkoord gaan met optimalisatie, het zal zeker niet interfereren met je computer. Als u direct naar het hoofdmenu van het programma wilt gaan, sluit dan gewoon het venster met deze aanbieding. Nadat de scan is voltooid, gaat u naar het tabblad "Problemen oplossen" en selecteert u "Systeeminformatie weergeven".

Stap 5

Selecteer in het volgende venster het tabblad Windows en klik vervolgens op "Omgevingsinstellingen". Er verschijnt een venster waarin u informatie over uw besturingssysteem kunt bekijken, inclusief het bit en vele andere parameters.

Aanbevolen: