Toegang Tot Bestanden Herstellen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Bestanden Herstellen
Toegang Tot Bestanden Herstellen

Video: Toegang Tot Bestanden Herstellen

Video: Toegang Tot Bestanden Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Bestanden zijn het belangrijkste werkobject van moderne computers. Ze slaan zowel programma's op die verschillende soorten informatieverwerking behandelen, als de informatie zelf. Deze objecten bevinden zich niet alleen op de hoofdmedia (harde schijf), maar ook op verwisselbare schijven, in andere computers op het lokale netwerk, enz. Soms veroorzaakt dit fouten die verband houden met het verlies van toegang tot de opslaglocatie van de bestanden. Naast deze overlast kunnen objecten worden geblokkeerd door het beveiligingssysteem van het besturingssysteem. In al deze gevallen verschijnt een bericht over het verlies van toegang tot bestanden op het scherm.

Toegang tot bestanden herstellen
Toegang tot bestanden herstellen

instructies:

Stap 1

Als het vereiste bestand zich op een andere computer bevindt en u een bericht ontvangt dat het niet beschikbaar is, moet u eerst controleren of er een verbinding is met deze computer. Het is niet moeilijk om dit te doen, open bijvoorbeeld de netwerkmap waarin het probleembestand is opgeslagen in "Explorer" en druk op de F5-knop. Dit is een commando om informatie bij te werken. De computer kan lang nadenken, d.w.z. de muisaanwijzer zal "aan het wiel draaien" gedurende enkele tientallen seconden, of hij zal onmiddellijk een bericht weergeven over de onbeschikbaarheid van een netwerkbron. Beide tekens geven ondubbelzinnig aan dat er geen verbinding is met de externe computer. Om het probleem op te lossen, controleert u de netwerkverbinding en de computer zelf die het gewenste bestand opslaat - het kan zijn dat het gewoon is uitgeschakeld.

Stap 2

Een poging om toegang te krijgen tot bestanden in de systeemmap kan ook leiden tot een bericht over hun onbeschikbaarheid. Meestal gebeurt dit wanneer de rechten van het gebruikersaccount onvoldoende zijn voor een dergelijke bewerking - bijvoorbeeld wanneer u iets probeert te doen met objecten van een ander, momenteel inactief besturingssysteem. U kunt dit obstakel elimineren door de "eigenaar" te worden van het gewenste bestand (of beter, de hele map) door de eigenschappen ervan in te stellen. Start deze procedure door het eigenschappenvenster voor alle mappen op te roepen - druk op de Win-toets, typ "steam" en selecteer de link "Mapopties" in de lijst met zoekresultaten.

Stap 3

Schakel in de lijst met "Geavanceerde opties" op het tabblad "Beeld" de regel "Wizard delen gebruiken" uit en klik op OK.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map in het venster "Verkenner" en selecteer de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik op het tabblad Beveiliging van het venster Eigenschappen op de knop Geavanceerd om een andere set instellingentabbladen in een apart venster te openen.

Stap 5

Klik op het tabblad "Eigenaar" op de knop "Wijzigen" en het volgende, laatste instellingenvenster wordt geopend. Selecteer in de lijst 'Eigenaar wijzigen in' uw account en vink het vakje aan naast het bericht 'Eigenaar van subcontainers en objecten wijzigen'.

Stap 6

Klik op de OK-knoppen in alle drie de geopende instellingenvensters. Daarna moet de toegang tot de bestanden in de systeemmap worden hersteld door het besturingssysteem.

Aanbevolen: