Hoe Maak Je Een Foto Glanzend In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Glanzend In Photoshop
Hoe Maak Je Een Foto Glanzend In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Glanzend In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Glanzend In Photoshop
Video: HOE MAAK JE MIJN LOGO - Photoshop CC Tutorial 2024, Mei
Anonim

In het sprookje over de scharlakenrode bloem vroeg de middelste dochter haar vader om haar een prachtige spiegel te brengen, waarin het meisje zichzelf altijd jong en mooi zou zien. Vandaag zou het voor haar voldoende zijn om te vragen: "Breng me, vader, een computer met een geïnstalleerde grafische editor Adobe Photoshop." Met deze editor kan bijna elke afbeelding worden gebruikt om een foto te maken voor een glossy magazine.

Hoe maak je een foto glanzend in Photoshop
Hoe maak je een foto glanzend in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto. Maak een kopie van de hoofdlaag met Ctrl + J om de afbeelding niet te beschadigen tijdens het retoucheren.

Stap 2

De foto is wat donker. Om deze fout te corrigeren, selecteert u Afbeelding, Aanpassingen en Niveaus in het hoofdmenu. Verplaats in het venster Invoerniveaus de witte schuifregelaar naar links om de afbeelding lichter te maken.

Stap 3

Selecteer de tool Healing Brush in de Toolbox. Zoek een schone huid op het gezicht, houd alt="Afbeelding" op het toetsenbord ingedrukt en klik op dit gebied. De tool onthoudt het patroon. Beweeg de cursor over het probleemgebied en klik met de linkermuisknop - het programma zal het vervangen door het referentiefragment. Verwerk de hele afbeelding op deze manier.

Stap 4

Nu moet je de vorm van het gezicht en de neus corrigeren. Kies in het menu Filter de opdracht Uitvloeien. Zoek de Push Left Tool op de werkbalk. Stel de waarden voor druk en hardheid niet te hoog in voor netjes retoucheren. Wanneer u de cursor omhoog beweegt, beweegt de afbeelding eronder naar links, wanneer u de muis omlaag sleept - naar rechts. Door de grootte van de borstel te veranderen, maakt u het gezicht ovaal smaller en de neus dunner. U kunt een mislukte actie ongedaan maken door op de knop Reconstrueren te klikken. Klik op OK als u tevreden bent met het resultaat.

Stap 5

Nu moet je de afbeelding een glans geven. Maak een kopie van de laag met Ctrl + J. Kies Filter, Vervagen, Gaussiaans vervagen. Verplaats de Radius-schuifregelaar totdat, naar uw mening, huidonvolkomenheden niet meer zichtbaar zijn. Onthoud deze waarde - in dit geval 2,7 pixels. U hoeft het filter niet toe te passen - klik op Annuleren.

Stap 6

Ga in hetzelfde filtermenu naar de groep Overig en selecteer High Pass. Stel de waarde in die u in de vorige stap hebt onthouden - 2, 7 pixels. Klik OK.

Stap 7

Pas nu een Gaussiaans vervagen toe met een straal gelijk aan 1/3 van de waarde die u zich herinnert. In dit geval is R = 2,7: 3 = 0,9 pixels.

Stap 8

Keer de laag om met Ctrl + I, zet de overvloeimodus op Lineair licht ("Lineair licht"), verlaag de dekking naar 50%. Houd alt="Afbeelding" ingedrukt en klik op het pictogram Laagmasker toevoegen in het deelvenster Lagen. Kies een zachte witte borstel uit de gereedschapskist en verf over probleemgebieden op het gezicht en de hals, zonder de ogen, het haar, de wenkbrauwen en andere duidelijke contouren aan te raken. Lagen samenvoegen Ctrl + E.

Stap 9

Nu moeten we bepaalde delen van de afbeelding lichter en donkerder maken. Maak een kopie van de bovenste laag met Ctrl + J. Voeg er een omgekeerd laagmasker aan toe, zoals in de vorige stap (Alt + Laagmasker toevoegen). Stel de overvloeimodus in op Scherm ("Lightening"), dekking 10-15%. Zorg ervoor dat het laagmasker actief is - u moet erop tekenen. Kies een zachte witte borstel en maak, variërend in diameter, het voorhoofd, de jukbeenderen en de kin van het meisje lichter. Trek een lichte streep door het midden van de neus. Accentueer de highlights op de lippen, het haar en onder de wenkbrauwen. Lagen samenvoegen Ctrl + E.

Stap 10

Maak opnieuw een kopie van de bovenste laag en pas er een omgekeerd laagmasker op toe. Nu is de overvloeimodus Vermenigvuldigen ("Vermenigvuldigen"), transparantie - 10-15%. Breng met een zachte witte borstel met een actief laagmasker schaduwen aan op het gezicht van het model: aan beide kanten van de neus, op de slapen, langs de wangen en rond de kin. Maak het gebied rond de lippen en ogen donkerder, accentueer de schaduwen in de nek. Voeg de lagen samen.

Aanbevolen: