Een USB-flashstation Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Verwijderen
Een USB-flashstation Verwijderen

Video: Een USB-flashstation Verwijderen

Video: Een USB-flashstation Verwijderen
Video: Moet je een USB-stick veilig verwijderen? | NU.nl 2023, Maart
Anonim

Onjuiste verwijdering van de flashkaart kan de informatie die erop is opgeslagen beschadigen door enkele bestanden te vernietigen. Op basis hiervan moet de verwijdering van het apparaat op de juiste manier worden uitgevoerd.

Een USB-flashstation verwijderen
Een USB-flashstation verwijderen

Noodzakelijk

Computer, flitskaart

instructies:

Stap 1

Voordat u de flashkaart uit de USB-poort verwijdert, moet deze eerst correct worden geplaatst en geopend. Het is mogelijk dat wanneer u de USB-flashdrive op uw computer start, u veel schadelijke programma's naar uw pc downloadt. Dit kan de werking van het hele systeem als geheel beïnvloeden en ook de componenten beschadigen.

Stap 2

Correcte activering van de flashkaart. Nadat u de USB-flashdrive in een vrije USB-poort hebt gestoken en hebt gewacht tot deze door het systeem wordt gedetecteerd, hoeft u zich niet te haasten om de documenten die op het apparaat zijn opgeslagen te openen. Eerst moet u de inhoud ervan op malware controleren met behulp van antivirussoftware. Dit kan in de interface van de antivirussoftware door een flashcard-scan in te stellen, of via de eigenschappen van de flashdrive (door met de linkermuisknop op de apparaatsnelkoppeling te klikken, selecteer "Controleren op virussen").

Stap 3

Correcte verwijdering van het apparaat. Zoals veel gebruikers denken, volstaat het om deze uit de USB-poort te trekken om te stoppen met werken met een flashkaart. Dit is geenszins het geval. De eerste stap is om het apparaat veilig te verwijderen. De bijbehorende snelkoppeling die op de taakbalk verschijnt wanneer de flashkaart is ingeschakeld, is verantwoordelijk voor deze bewerking. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie "Hardware veilig verwijderen". Zodra de bewerking is voltooid, verschijnt er een melding over de mogelijkheid om de flashdrive uit de USB-poort te verwijderen.

Populair per onderwerp