Een Programma Uitvoeren Vanaf Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Een Programma Uitvoeren Vanaf Het Bureaublad
Een Programma Uitvoeren Vanaf Het Bureaublad

Video: Een Programma Uitvoeren Vanaf Het Bureaublad

Video: Een Programma Uitvoeren Vanaf Het Bureaublad
Video: programma openen vanuit bureaublad 2023, Maart
Anonim

De handigste en snelste manier om toegang te krijgen tot de applicatie is door het programma vanaf de desktop te starten. Het is niet nodig om schijven of mappen te openen. Het enige dat u nodig hebt, is dubbelklikken met de linkermuisknop en het programma van uw keuze wordt gestart.

Een programma uitvoeren vanaf het bureaublad
Een programma uitvoeren vanaf het bureaublad

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de systeemschijf van uw harde schijf openen. Het systeemstation is het station waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (standaard station C). Als u het voor de eerste keer opent en tegelijkertijd Windows XP gebruikt, verschijnt er een melding dat de schijf bestanden bevat die nodig zijn voor de werking van het besturingssysteem, waarvan de inhoud niet kan worden gewijzigd. In feite is het oké, want niemand zal experimenteren met systeembestanden. In Windows 7 en Vista verschijnt deze melding niet.

Stap 2

Op deze schijf moet u de map Program Files vinden. In deze map worden standaard alle programma's geïnstalleerd. Open het en u ziet de hoofdmappen van de programma's. Zoek in deze lijst de map met de naam van de toepassing die u vanaf het bureaublad wilt starten.

Stap 3

Open het en zoek het uitvoerbare bestand. Met behulp hiervan wordt het programma gelanceerd. Het bestand zelf is ongeveer de naam van de toepassing (gedeeltelijk of volledig) en de extensie wordt aan het einde van de naam van dit bestand geschreven (de extensie van uitvoerbare bestanden is Exe).

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en verplaats de cursor naar de regel "Verzenden". Er verschijnt een extra menu. Selecteer in dit menu "Bureaublad, snelkoppeling maken". Nu is er een snelkoppeling naar de snelle start van het programma op het bureaublad.

Stap 5

De naam van de snelkoppeling herhaalt volledig de naam van het uitvoerbare bestand, dus als het u bijvoorbeeld niet esthetisch aantrekkelijk lijkt, wilt u niet dat de Exe-extensie op de snelkoppeling wordt aangegeven, dan kunt u deze hernoemen naar elke naam je houdt van. Nu kan het programma worden gestart door te dubbelklikken op de linkermuisknop.

Stap 6

De map C Program Files is de standaardmap. Als u het tijdens de installatie van het programma hebt gewijzigd, betekent dit dat u de hoofdmap van de toepassing moet zoeken in de map die u hebt gekozen om het te installeren.

Populair per onderwerp