Hoe Het Programma Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Op Een Computer Te Installeren
Hoe Het Programma Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Het Programma Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Het Programma Op Een Computer Te Installeren
Video: Computer Fundamentals - Install Software in Windows 10 - How to Download Programs on Laptop Computer 2023, Maart
Anonim

Tekstdocumenten, afbeeldingen, driedimensionale objecten - dit zijn allemaal bestanden van verschillende typen. Om ze te openen, moet een geschikte toepassing op de computer zijn geïnstalleerd die het bestandstype kan herkennen aan de extensie en deze kan lezen. Om het programma te installeren, moet u een aantal stappen volgen.

Hoe het programma op een computer te installeren
Hoe het programma op een computer te installeren

Noodzakelijk

installatieschijf of installatiebestand

instructies:

Stap 1

Als u het programma vanaf een schijf installeert, haalt u de schijf uit de doos en plaatst u deze in een schijflezer (dvd-rom of cd-rom) met de informatiekant van de schijf naar beneden en de kant gemarkeerd (met de naam van de fabrikant van het programma of de schijf)) - naar boven. Sluit de schijf.

Stap 2

Als de schijven op uw computer automatisch starten, wacht dan tot het installatievenster verschijnt - u hoeft hiervoor geen knoppen of toetsen in te drukken. Als automatisch starten is uitgeschakeld, gaat u naar de map "Deze computer" en opent u het apparaat met verwisselbare media op de gebruikelijke manier.

Stap 3

Zoek een bestand met de naam autorun, setup of install op de schijf die wordt geopend. Houd er rekening mee dat deze bestanden de extensie.exe hebben. Nadat u dit bestand hebt aangeroepen, wordt het installatievenster geopend - volg de instructies. In het geval dat het.exe-installatiebestand al op uw harde schijf staat (u hebt het bijvoorbeeld van internet gedownload), klikt u erop met de linkermuisknop.

Stap 4

Standaard worden de programma's geïnstalleerd op het lokale station C. Wijzig zo nodig de directory. Wacht tot alle benodigde programmabestanden zijn uitgepakt en naar de lokale schijf van uw computer zijn geschreven, sluit het installatievenster. Start uw computer indien nodig opnieuw op.

Stap 5

Het geïnstalleerde programma bevindt zich nu in de map die u tijdens de installatie hebt geselecteerd. Als de snelkoppeling op het bureaublad niet automatisch is gemaakt, maakt u er zelf een. Ga naar de map met het geïnstalleerde programma, selecteer het pictogram van het opstartbestand ([programmanaam].exe), klik er met de rechtermuisknop op, selecteer in het vervolgkeuzemenu en in het submenu de opdrachten "Verzenden", "Bureaublad (snelkoppeling maken)".

Populair per onderwerp