Hoe Het Type RAM Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type RAM Te Zien
Hoe Het Type RAM Te Zien

Video: Hoe Het Type RAM Te Zien

Video: Hoe Het Type RAM Te Zien
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2023, Maart
Anonim

Als u besluit de systeemprestaties te verbeteren en extra RAM-modules (Random Access Memory) aan te schaffen, moet u weten welk type geheugen al op uw computer is geïnstalleerd. Zonder dit zult u eenvoudigweg geen OP vinden die compatibel is met uw systeem. In sommige gevallen moet u ook het type OP weten wanneer u het overklokt.

Hoe het type RAM te zien
Hoe het type RAM te zien

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - CPU-Z-programma;
  • - AIDA64-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het type geheugen te weten te komen, is door in het BIOS te kijken. Toegegeven, alleen basisinformatie over het type geheugen wordt daar aangegeven. Zet uw computer aan. Druk in de eerste seconden na het inschakelen op de Del-toets. Op laptops kan een andere sleutel worden gebruikt om het BIOS te openen. Het gedeelte waar de geheugeninformatie zich bevindt, is afhankelijk van de BIOS-versie en het moederbordmodel. Heel vaak bevindt het zich op het tabblad Geavanceerd, waar u de parameter Geheugencontroller moet selecteren.

Stap 2

Een erg handig en handig hulpprogramma waarmee u gemakkelijk het type geheugen kunt achterhalen, wordt CPU-Z genoemd. Je kunt het gemakkelijk vinden op internet. Sommige versies van het programma vereisen installatie, andere worden direct gestart vanuit de map die uit het archief is uitgepakt.

Stap 3

Voer het programma uit. Selecteer in het CPU-Z-menu het tabblad SPD. Een pijl bevindt zich in de linkerbovenhoek van het venster dat wordt geopend. Wanneer u op deze pijl klikt, verschijnt het nummer van het OP-aansluitslot. Door een slot te kiezen, kunt u alle informatie zien over de geheugenmodule die erin is geïnstalleerd.

Stap 4

Een ander programma dat u kan helpen het type geheugen te achterhalen, is AIDA64. Zoek het op internet en download het. Installeer het programma op uw pc en voer het uit. Nadat het is gestart, wacht u tot de systeemscan is voltooid.

Stap 5

Zoek in het linkerdeel van het programmavenster de regel "Moederbord". Klik met de linkermuisknop op de pijl naast de lijn. Selecteer in het menu dat verschijnt de SPD-regel. De geheugeninformatie verschijnt in het rechtervenster. Het venster zal in vier secties worden verdeeld. In het eerste gedeelte kunt u een van de aangesloten OP-modules selecteren. In het tweede gedeelte wordt basisinformatie over geheugen geschreven, in het derde - informatie over de timing. Welnu, in het laatste gedeelte zal er een lijst met functies van geheugenmodules zijn. Als een specifieke functie door de OP-module wordt ondersteund, verschijnt er een selectievakje naast de functienaam.

Populair per onderwerp