Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Zien?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Zien?
Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Zien?

Video: Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Zien?

Video: Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Zien?
Video: How to Tie a Tie (Mirrored / Slowly) - Full Windsor Knot 2024, April
Anonim

De fijne kneepjes van computerarchitectuur zijn zelden van brandend belang bij gewone gebruikers. In het dagelijkse werk achter een computer hoeft kennis op dit gebied inderdaad niet vaak te worden toegepast. De onvoorwaardelijke uitzondering op deze regel zijn echter de steeds vaker voorkomende vragen over het bepalen van de bitness van het besturingssysteem.

Hoe de bitness van het systeem te zien?
Hoe de bitness van het systeem te zien?

Het is nodig

PC met een geïnstalleerd besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

In de regel is de oplossing voor dit probleem vereist bij het installeren van de meeste stuurprogramma's - er zijn versies voor beide bit-Windows. Tegenwoordig zijn dit 32- en 64-bits systemen. Het meest fundamentele verschil tussen beide is de hoeveelheid ondersteunde RAM. Voor een 32-bits systeem is het zeer beperkt en kan het niet groter zijn dan 3 GB. Zo'n systeem zal het "extra" RAM gewoon niet zien en zal het niet in zijn werk kunnen gebruiken. In tegenstelling tot de eerste is het besturingssysteem, dat een 64-bits platform heeft, in dit opzicht veel flexibeler - het kan tot 32 GB RAM ondersteunen.

Stap 2

Het is niet moeilijk om de bitcapaciteit van uw eigen systeem te bepalen. Als uw computer onder Windows XP draait, moeten uw acties als volgt zijn: klik op de startknop en selecteer Uitvoeren. Voer in het venster dat verschijnt sysdm.cpl in en klik vervolgens op OK. Er verschijnt een venster en op het tabblad "Algemeen" voor een 64-bits systeem ziet de inscriptie er als volgt uit: Microsoft Windows XP Professional x64 Edition en het jaar van uitgave van het besturingssysteem. Voor een 32-bits systeem zal de uitdrukking anders zijn: Microsoft Windows XP Professional en het jaar waarin het werd uitgebracht.

Stap 3

Er is ook een alternatieve methode voor het bepalen van de bitdiepte in Windows XP. Om dit te doen, moet u alles in dezelfde volgorde doen als in het bovenstaande voorbeeld, maar in plaats van sysdm.cpl typt u winmsd.exe. Er verschijnt een heel ander venster, nu moet je het item "type" vinden. In 32-bits systemen, die nu de absolute meerderheid vormen, wordt dit item "x86-gebaseerde computer" genoemd. Als het een 64-bits platform is, staat er "Itanium-based computer".

Stap 4

Het is nog makkelijker om de bitness van het besturingssysteem te bepalen als je Windows Vista of Windows 7 hebt. Je moet op start klikken en het woord systeem in de zoekbalk schrijven. Selecteer in de lijst die verschijnt "systeem", klik op dit woord, waarna alle informatie over het geïnstalleerde Windows verschijnt. Nu blijft het alleen om het item "systeemtype" te vinden, waar de bitdiepte wordt aangegeven.

Aanbevolen: