De Bedrijfstijd Van De Computer Achterhalen

Inhoudsopgave:

De Bedrijfstijd Van De Computer Achterhalen
De Bedrijfstijd Van De Computer Achterhalen

Video: De Bedrijfstijd Van De Computer Achterhalen

Video: De Bedrijfstijd Van De Computer Achterhalen
Video: Windows 10 - How to Find Your IP Address 2023, Maart
Anonim

U kunt de bedrijfstijd van de computer achterhalen met behulp van de standaardmiddelen van het besturingssysteem. Wanneer u echter programma's van derden gebruikt, kunt u veel gedetailleerdere statistieken krijgen over werk en downtime, inclusief records van de duur van werkende en niet-werkende perioden, de tijd van de allereerste opstart van het systeem, de exacte tijd van de vorige sluiting, enz.

De bedrijfstijd van de computer achterhalen
De bedrijfstijd van de computer achterhalen

instructies:

Stap 1

Gebruik het hulpprogramma systeminfo.exe. Het werkt op de opdrachtregel, dus u moet eerst de opdrachtregelemulator starten. Open het hoofdmenu op de knop "Start" en selecteer de regel "Uitvoeren".

Stap 2

Typ cmd in het dialoogvenster voor het starten van het programma en druk op Enter. Hierdoor wordt de CLI-terminal geopend.

Stap 3

Typ systeminfo op de opdrachtregel en druk op Enter. U kunt de opdracht vanaf hier kopiëren en in de terminal plakken met behulp van de juiste opdracht in het contextmenu dat wordt geopend wanneer u met de rechtermuisknop in de terminal klikt. Het resultaat is dat het hulpprogramma gedurende een paar seconden gegevens over uw systeem verzamelt en u vervolgens een lange lijst met heel verschillende informatie geeft.

Stap 4

Als u Windows XP gebruikt, zoek dan de regel "Uptime van het systeem" - deze bevindt zich dichter bij de bovenkant van de lijst en bevat de systeemuptime die u nodig hebt tot op de dichtstbijzijnde seconde.

Stap 5

Bij gebruik van Windows Vista of Windows 7 heet deze regel anders ("System boot time") en geeft exact de opstarttijd weer, en de bedrijfstijd moet u zelf berekenen.

Stap 6

Voor het gemak kunt u de hele tabel die door het hulpprogramma is gemaakt, overbrengen naar elke teksteditor. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de tabel, selecteert u de regel "Alles selecteren" in het menu en drukt u vervolgens op de Enter-toets - op deze manier wordt de inhoud van het terminaldisplay gekopieerd naar het geheugen van de computer. Vervolgens kunt u het in een geopend document in elke editor plakken.

Stap 7

In Windows Vista en Windows 7 is er een andere manier om de bedrijfstijd van uw computer te achterhalen - met Taakbeheer. Druk op CTRL + alt = "Image" + Delete om het te starten en naar het tabblad "Prestaties" te gaan. De openingstijden staan hier in de rubriek "Systeem".

Stap 8

Naast de eigen bronnen van het geïnstalleerde besturingssysteem, kunt u programma's van derden gebruiken. In het menu van het programma Everest, in de sectie "Besturingssysteem", is er bijvoorbeeld een tabblad "Werktijden". Daar vindt u de meest gedetailleerde statistieken, niet alleen voor de huidige sessie, maar ook voor de hele periode vanaf het moment van installatie.

Populair per onderwerp