De Bedrijfstijd Van Uw Computer Bekijken

Inhoudsopgave:

De Bedrijfstijd Van Uw Computer Bekijken
De Bedrijfstijd Van Uw Computer Bekijken

Video: De Bedrijfstijd Van Uw Computer Bekijken

Video: De Bedrijfstijd Van Uw Computer Bekijken
Video: How to Download and Install Roblox on Laptop | How to Download Roblox on Windows Pc Computer 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem van verschillende versies zijn er ingebouwde tools waarmee u de bedrijfstijd van de computer kunt achterhalen, maar alleen in de huidige sessie. Met toepassingsprogramma's van andere fabrikanten kunt u voor een langere periode informatie krijgen. Dergelijke programma's kunnen veel gedetailleerdere informatie geven over de tijdsintervallen van het werk en de uitvaltijd van de computer, over de datums van in- en uitschakelen, enz.

De bedrijfstijd van uw computer bekijken
De bedrijfstijd van uw computer bekijken

instructies:

Stap 1

Gebruik Windows Taakbeheer als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt. U kunt het starten door op CTRL + alt="Image" + Delete te drukken. In deze twee versies van Windows wordt een regel met informatie over de bedrijfstijd op het tabblad "Prestaties" geplaatst - zoek ernaar in het gedeelte "Systeem".

Stap 2

Een andere methode werkt ook in Windows XP. Het veronderstelt het gebruik van een systeemhulpprogramma genaamd systeminfo, waarvoor u de terminal van een opdrachtregelemulator moet openen. Druk op de toetsencombinatie WIN + R en voer in het dialoogvenster voor het starten van het programma cmd in. Door op de knop "OK" te klikken, kunt u de opdrachtregel gebruiken.

Stap 3

Typ systeminfo bij een opdrachtprompt. Om u niet te vergissen, kunt u hier de naam van het hulpprogramma kopiëren (CTRL + C), vervolgens met de rechtermuisknop in de terminal klikken en de opdracht "Plakken" in het contextmenu selecteren. Druk op de Enter-toets. Binnen een paar seconden verzamelt het hulpprogramma informatie over de werking van uw besturingssysteem en geeft dit weer in een terminalvenster.

Stap 4

Blader door de lange lijst van het rapport aan het begin en zoek de regel "System Up Time" als u Windows XP gebruikt. Deze regel bevat de bedrijfstijd van het systeem in de huidige sessie.

Stap 5

Zoek naar de regel "Systeemopstarttijd" als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt. In dit geval moet u de bedrijfstijd van het systeem zelf berekenen, door de tijd aangegeven in de gevonden regel van het rapport af te trekken van de huidige tijd.

Stap 6

Meer gedetailleerde statistieken over de bedrijfstijd van de computer kunnen worden verkregen met programma's van andere fabrikanten. Als u bijvoorbeeld het gedeelte "Besturingssysteem" in het linkerdeelvenster van het Everest-programma opent, vindt u een gedeelte met de naam "Uptime". Het bevat niet alleen de duur van de huidige sessie, maar ook het tijdstip van de vorige afsluiting van de computer, de datum en tijd van de allereerste keer opstarten van het besturingssysteem, de totale bedrijfstijd en downtime voor deze hele periode, de duur van de langste werksessies en uitvaltijd, enz.

Aanbevolen: