De Stand-bymodus Op Uw Computer Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Stand-bymodus Op Uw Computer Inschakelen
De Stand-bymodus Op Uw Computer Inschakelen

Video: De Stand-bymodus Op Uw Computer Inschakelen

Video: De Stand-bymodus Op Uw Computer Inschakelen
Video: HP Officejet 8600 Plus Scannen an Computer 2023, Maart
Anonim

Stand-by en Hibernation voor Windows-computers zijn ontworpen om het stroomverbruik van het apparaat te verminderen en gebruikersgegevens op te slaan wanneer onderbrekingen of stroomuitval nodig zijn.

De stand-bymodus op uw computer inschakelen
De stand-bymodus op uw computer inschakelen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u het verschil tussen de twee functies begrijpt: Stand-by zet de computer in een modus met laag energieverbruik, maar schakelt de computer niet uit. Daarom moet u bij het inschakelen van de stand-bymodus alle gemaakte wijzigingen opslaan, anders gaan ze verloren bij een stroomstoring. De slaapstand schakelt de computer uit, terwijl de bestaande status op de harde schijf behouden blijft. Het is daarom niet nodig om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Stap 2

De stand-bymodus van de computer is standaard ingeschakeld en is beschikbaar voor de gebruiker in het menu Afsluiten en Afsluiten, wat een van de drie opties is: - opnieuw opstarten; - afsluiten; - standby-modus.

Stap 3

Als de slaapstand eerder op de computer was ingeschakeld, moet u om de standby-modus in te schakelen het bureaubladcontextmenu openen door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken. Specificeer het item "Eigenschappen" en selecteer het tabblad "Screensaver" in het geopende dialoogvenster. Klik op de aan/uit-knop in het gedeelte Energiebesparing onder aan het venster en klik op het tabblad Slaapstand in het volgende dialoogvenster. Schakel het selectievakje uit in de regel "Sta het gebruik van de slaapstand toe" van de groep "Sluimerstand" en bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 4

Selecteer het tabblad "Geavanceerd" en selecteer de optie "Overschakelen naar stand-bymodus" in de vervolgkeuzelijst van de regel "Wanneer u op de knop drukt om over te schakelen naar de slaapmodus" in het gedeelte "Aan / uit-knoppen". Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 5

Een alternatieve methode om Stand-by in te schakelen wanneer de slaapstand is ingeschakeld, is door de muisaanwijzer over de slaapstandknop in het menu Afsluiten / Afsluiten te bewegen. Druk op de softkey Shift en wacht tot de naam van de knop verandert in Standby.

Populair per onderwerp