Hoe De Resolutie In Windows 8 Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Resolutie In Windows 8 Te Veranderen
Hoe De Resolutie In Windows 8 Te Veranderen

Video: Hoe De Resolutie In Windows 8 Te Veranderen

Video: Hoe De Resolutie In Windows 8 Te Veranderen
Video: De schermweergave in Windows 8 wijzigen 2023, Maart
Anonim

De vraag over het wijzigen van de resolutie in Windows 7 of 8, hoewel het tot de categorie "voor beginners" behoort, wordt vrij vaak gesteld. Het aanpassen van monitor- of scherminstellingen op een laptop is heel eenvoudig.

Hoe de resolutie in Windows 8 te veranderen
Hoe de resolutie in Windows 8 te veranderen

Monitortypen

De schermresolutie van een monitor of laptop bepaalt de leesbaarheid van tekst of afbeeldingen die op het beeldscherm worden weergegeven. Bij hoge resoluties zoals 1900x1200 pixels zien alle objecten er scherper uit. Ook worden objecten kleiner, waardoor er meer op het scherm passen. En bij een lage resolutie, bijvoorbeeld 1024x768 pixels, neemt de grootte van afbeeldingen en tekst toe, alleen wordt hun helderheid slechter.

De beschikbare resolutie voor gebruik is afhankelijk van de monitor zelf. Oudere CRT-monitoren zijn bijvoorbeeld meestal 17 inch en ondersteunen alleen 800x600 of 1024x768 pixels.

LCD-monitoren of laptopschermen hebben een diagonaal van 17 en hoger en ondersteunen ook hogere resoluties. En hoe groter de monitor zelf, hoe hoger de resolutie die hij kan ondersteunen. De mogelijkheid om de schermresolutie te verhogen hangt af van de diagonaal van de monitor en van de gebruikte videoadapter.

De schermresolutie wijzigen

Om de schermresolutie te wijzigen, moet u naar het gedeelte "Schermresolutie" gaan. Klik hiervoor op de knop "Start", selecteer vervolgens "Configuratiescherm", ga naar het gedeelte "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en selecteer de opdracht "Schermresolutie-instelling". Er is een andere manier: u moet met de rechtermuisknop het menu op het bureaublad oproepen en het item "Schermresolutie" selecteren.

In een nieuw venster moet u de gewenste resolutie selecteren (in dit geval toont het systeem de aanbevolen resolutie voor dit scherm). Om een nieuwe resolutie toe te passen, moet u op de knop "Toepassen" klikken. De schermresolutie verandert onmiddellijk en de gebruiker heeft 15 seconden om na te denken over het behouden van deze resolutie of terugkeren naar de vorige.

LCD-monitoren presteren, net als laptopschermen, het beste bij hun oorspronkelijke resolutie. Dit betekent niet dat je deze schermresolutie moet instellen, maar voor maximale helderheid van afbeeldingen en tekst is het aan te raden om je eigen resolutie te gebruiken.

Als de gebruiker de resolutie van zijn monitor niet weet, kunt u deze altijd vinden in de referentiehandleiding of op de officiële website van de fabrikant. Ook kunt u de schermresolutie bepalen vanaf de diagonaal van de monitor. Zo ondersteunen 19" schermen een resolutie van 1280x1024 pixels, voor 20" schermen is dit 1600x1200 pixels, voor 22" schermen is dit 1680x1050 en voor 24" schermen is dit 1900x1200.

Populair per onderwerp