Een Systeemschijf Opschonen

Inhoudsopgave:

Een Systeemschijf Opschonen
Een Systeemschijf Opschonen

Video: Een Systeemschijf Opschonen

Video: Een Systeemschijf Opschonen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Om het besturingssysteem te versnellen en vrije ruimte op de harde schijf vrij te maken, moet u de procedure voor het opschonen van de schijf uitvoeren. Hiermee kunt u snel ongebruikte gegevens en tijdelijke bestanden verwijderen die zijn opgeslagen op de systeempartitie van de schijf.

Een systeemschijf opschonen
Een systeemschijf opschonen

Noodzakelijk

  • - Windows-installatieschijf;
  • - de tweede computer.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer of laptop aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Druk tegelijkertijd op de "Start" (Win) en E-toetsen op het toetsenbord Zoek het pictogram van de harde schijfpartitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Klik erop met de rechtermuisknop en ga naar de eigenschappen van deze sectie.

Stap 2

Open het menu Algemeen en klik op de knop Schijfopruiming. Wacht even terwijl het systeem bestanden voorbereidt die kunnen worden verwijderd. De tijd die nodig is voor deze procedure is afhankelijk van het aantal ongebruikte bestanden. Klik op het tabblad Schijfopruiming. Vink de vakjes aan naast die groepen bestanden die u echt niet nodig hebt en klik op de knop OK. Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop "Bestanden verwijderen".

Stap 3

Als u de systeempartitie van de harde schijf volledig moet opschonen door het besturingssysteem ervan te verwijderen, gebruikt u hiervoor een andere computer. Koppel de harde schijf los van het moederbord en sluit deze aan op een tweede computer. Deze procedure mag alleen worden uitgevoerd als de apparaten zijn uitgeschakeld.

Stap 4

Laad het besturingssysteem op de tweede pc. Wacht op de definitie van de nieuwe harde schijf. Open het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het gedeelte dat u wilt wissen. Selecteer "Formaat". Stel de opmaakopties voor deze lokale schijf in. Klik op de knop "Start" en wacht terwijl het formatteren van de opgegeven partitie is voltooid.

Stap 5

Als u geen extra computer kunt gebruiken, plaatst u de Windows-installatie-cd in het station. Start de herstelconsole ervan en typ de opdracht formaat C: in het menu dat wordt geopend. Uiteraard is C de letter van de partitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als u niet zeker bent van de juiste partitie, typ dan de opdracht cd C: om naar de gewenste lokale schijf te navigeren. Voer dir / w in om de mappen en bestanden in deze sectie te bekijken.

Aanbevolen: