Een Systeemschijf Partitioneren Partition

Inhoudsopgave:

Een Systeemschijf Partitioneren Partition
Een Systeemschijf Partitioneren Partition

Video: Een Systeemschijf Partitioneren Partition

Video: Een Systeemschijf Partitioneren Partition
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers weten al hoe ze lokale schijven in verschillende elementen moeten verdelen. Maar niet iedereen weet dat dit proces zelfs kan worden uitgevoerd met de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Een systeemschijf partitioneren
Een systeemschijf partitioneren

Noodzakelijk

Windows Seven- of Vista-schijf, partitiebeheer

instructies:

Stap 1

Als u van plan bent een ander besturingssysteem te installeren en tegelijkertijd de harde schijf in verschillende partities te verdelen, dan zullen de installatieschijven van het Windows Vista- of Seven-besturingssysteem u helpen.

Stap 2

Start het installatieproces voor een van deze besturingssystemen. Het installatieprogramma heeft een intuïtieve interface, dus u zou geen problemen moeten hebben. Wanneer het proces gaat om het selecteren van een harde schijf of de partitie, klikt u op de knop "Schijfinstallatie". Selecteer de lokale schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 3

Klik vervolgens op de knop "Maken", specificeer het bestandssysteem van de toekomstige lokale schijf en de grootte ervan. Herhaal deze stap om nog een sectie te maken. Opmerking: de lokale schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt geformatteerd. Zorg vooraf voor de veiligheid van belangrijke gegevens.

Stap 4

Als deze methode niet bij u past, en het kan gebeuren, als u het bestaande besturingssysteem niet wilt verwijderen, dan zal een speciaal programma u helpen. Laten we een van de vele vergelijkbare hulpprogramma's als voorbeeld nemen.

Stap 5

Download het programma Partitiebeheer. Het is speciaal ontworpen om met harde schijven te werken. Selecteer de gewenste versie van het programma en installeer het.

Stap 6

Start Partitiebeheer. Activeer de expertmodus. Ga naar het menu "Snel maken van sectie". Selecteer uw systeemstation en klik op Volgende. Selecteer het bestandssysteem van de toekomstige schijf, stel de grootte in. Opmerking: een nieuwe schijf kan alleen worden gemaakt vanuit een niet-toegewezen gebied van de systeempartitie.

Stap 7

Nadat u alle instellingen hebt voltooid, klikt u op de knop "Toepassen". Het bevindt zich op de werkbalk van het programma. Na een tijdje zal het programma aanbieden om de computer opnieuw op te starten. Dit is vereist om de bewerking te voltooien, aangezien: de systeemschijf kan niet worden gewijzigd tijdens het werken in een Windows-omgeving.

Aanbevolen: