Foto's Verbeteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Verbeteren In Photoshop
Foto's Verbeteren In Photoshop

Video: Foto's Verbeteren In Photoshop

Video: КАК УЛУЧШИТЬ ФОТО В 1 КЛИК В PHOTOSHOP 2022, November
Anonim

De kunst van het tegenwoordig werken met Photoshop is verwant aan de vaardigheid van het ontwikkelen van film in het verleden. Een paar manipulaties in het programma en een foto die op het eerste gezicht niet het meest succesvol is, kan plotseling expressiever worden, met kleuren spelen en een nieuwe betekenis krijgen.

Een paar eenvoudige manipulaties in Photoshop kunnen de foto aanzienlijk verbeteren
Een paar eenvoudige manipulaties in Photoshop kunnen de foto aanzienlijk verbeteren

instructies:

Stap 1

Laten we, om te illustreren hoe je een foto in Photoshop kunt verbeteren, de meest gewone foto nemen, die ieder van ons in overvloed heeft. Over het algemeen is de foto niet slecht, maar toch mist er iets. Er zit een bepaalde compositie in, maar in de omlijsting zijn er tegelijkertijd twee objecten die beweren de dominant te zijn, de blik blijft lang op geen van hen hangen, de compositie valt uit elkaar, de betekenis verdwijnt eruit. Laten we proberen de situatie op te lossen.

De originele foto is vervaagd en heeft geen semantisch centrum
De originele foto is vervaagd en heeft geen semantisch centrum

Stap 2

Laten we eerst het contrast van de foto verhogen, deze meer verzadigd maken. Kopieer de foto naar een nieuwe laag via het menu-item Laag - Laag dupliceren. Zet de bovenste laag op Overlay-overvloeimodus en verminder de dekking naar 50%. De foto speelde met kleuren, werd helderder en expressiever. Breng de twee lagen samen door met de rechtermuisknop op de bovenste laag te klikken door Megre Down te selecteren.

Het beeld heeft rijkdom en contrast gekregen
Het beeld heeft rijkdom en contrast gekregen

Stap 3

Er is wat graan op de achtergrond. Laten we er vanaf komen met een filter. Filter - Ruis - Ruis verminderen. Bij het toevoegen van een filter is een voorbeeld van de foto beschikbaar, zodat de parameters kunnen worden gevarieerd op basis van het voorbeeld. Nadat u het gewenste effect heeft bereikt, klikt u op OK. Laten we nu de foto verscherpen. Dupliceer de afbeeldingslaag opnieuw. Pas Filter - Overig - High Pass toe op de bovenste laag. De foto zou er ongeveer zo uit moeten zien

Het hoogdoorlaatfilter toepassen
Het hoogdoorlaatfilter toepassen

Stap 4

Wijzig de overvloeimethode van de lagen in Overlay. Breng de lagen weer bij elkaar op de bovenstaande manier. Zoiets zou je moeten hebben.

Het beeld is scherper geworden
Het beeld is scherper geworden

Stap 5

Laten we nu proberen het semantische centrum van de foto te markeren. Het belangrijkste op de foto is nog steeds een jongen, laten we proberen dit duidelijker aan te geven. De achtergrond smelt in een waas, laten we dit effect vergroten door de tonen te dempen. Maak een nieuwe kopie van de laag. Pas de actie Afbeelding - Aanpassingen - Zwart-wit erop toe. De foto is zwart-wit. Verplaats de schuifregelaars met de kleuraanduiding, selecteer de optie die het beste bij u past. En u kunt elk filter toepassen in het vervolgkeuzemenu. Wanneer u het gewenste effect heeft bereikt, klikt u op OK. Breng een laagmasker aan op de bovenste laag. Pas er een zwart-wit verloop op toe, zodat de jongen gekleurd wordt en de achtergrond zwart-wit blijft. Als de overgang u te hard lijkt, verlaag dan de verzadiging van de bovenste laag.

De resulterende foto
De resulterende foto

Stap 6

Overweeg het resulterende beeld. Er verscheen een duidelijk uitgedrukt semantisch centrum in. De blik valt onmiddellijk op de jongen en streeft verder naar rechts en omhoog naar het schip, de stemming van de jongen overbrengend, en het lijkt erop dat zijn filosofische reflecties ons bereiken. Over het algemeen heeft de verwerking de foto aanzienlijk verbeterd. Hoewel dit type verwerking geschikt is voor een bepaalde foto, zal het bovenstaande algoritme elke foto verbeteren. U hoeft alleen maar te begrijpen wat u precies wilt van de verwerkte foto.

VOOR en NA opties voor vergelijking
VOOR en NA opties voor vergelijking

Populair per onderwerp