Foto's Verwerken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Verwerken In Photoshop
Foto's Verwerken In Photoshop

Video: Foto's Verwerken In Photoshop

Video: Foto's Verwerken In Photoshop
Video: Обработка зимних фото в Фотошопе. 2024, April
Anonim

Een vluchtige schatting van het aantal tools in Adobe Photoshop kan een ongetraind persoon kortstondig in paniek brengen. Voor specifieke taken, bijvoorbeeld voor het verwerken van foto's, heeft u er echter misschien maar een paar nodig.

Foto's verwerken in Photoshop
Foto's verwerken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start het Adobe Photoshop-programma (bij het schrijven van een artikel wordt de Russische versie van CS5 gebruikt) en open een willekeurige foto: "Bestand"> "Openen"> selecteer een afbeelding> "Openen".

Stap 2

Als u gebieden of zelfs de hele foto donkerder of lichter wilt maken, gebruikt u de gereedschappen Branden / Ontwijken (sneltoets - Latin O, schakelen tussen gereedschappen - Shift + O). Let op twee belangrijke instellingen: Bereik en Belichting. Bereik heeft drie statussen: Schaduwen - het gereedschap wordt toegepast op donkere gebieden, Hooglichten - op hooglichten en Middentonen - op neutrale delen van de foto. "Belichting" is de sterkte van de tool, deze wordt aangepast met behulp van de schuifregelaar. Voor elke situatie wordt deze waarde apart gekozen, dus experimenteer met deze instelling, maar begin met ongeveer 10-20%. Whitener kan worden gebruikt om tanden witter te maken, terwijl Burner kan worden gebruikt om contrast en volume aan gelaatstrekken toe te voegen.

Stap 3

Gebruik de "Stempel" (sneltoets - S) om de afbeelding te retoucheren. Houd met deze tool geselecteerd alt="Afbeelding" ingedrukt en selecteer het gebied van de foto dat u wilt kopiëren. Laat alt="Afbeelding" los en plaats de muisaanwijzer op de plaats die u wilt retoucheren, houd de linkermuisknop ingedrukt en ga aan de slag. Let op de twee gereedschapsinstellingen: Modus en Dekking. Met de parameter "Modus" definieert u hoe de pixels op elkaar inwerken, bijvoorbeeld in de modus "Donkerder" vervangt het gereedschap alleen de lichte gebieden. De instelling Dekking spreekt voor zich - hoe hoger deze parameter, des te opvallender zal de tool werken. Met behulp van de "Stempel" kunt u kneuzingen, rimpels, vouwen, enz. Retoucheren.

Stap 4

Als u uw foto het effect van de verre jaren 30-40 van de vorige eeuw wilt geven, gebruikt u de tool "Zwart-wit". U kunt het op twee manieren activeren: "Afbeelding"> "Aanpassingen"> "Zwart-wit" of door sneltoetsen Alt + Shift + Ctrl + B. In het venster dat verschijnt, ziet u verschillende schuifregelaars die verantwoordelijk zijn voor zes kleurgroepen. Door hun positie te veranderen, beïnvloedt u de zwart-witweergave van elk van hen. Let op het item "Tint", waarmee u de foto kunt verven in de kleur die u nodig heeft.

Stap 5

Om het resultaat op te slaan, klikt u op Bestand> Opslaan als> selecteer een pad, selecteer JPEG> Opslaan in het veld Bestandstype.

Aanbevolen: